Италия обмисля план на стойност 930 милиона евро, за да

...
Италия обмисля план на стойност 930 милиона евро, за да
Коментари Харесай

Европейската страна, която обмисля план на стойност €930 милиона за стимулиране продажбата на електромобили

Италия обмисля проект на стойност 930 милиона евро, с цел да насърчи хората да сменят своите коли с мотори с вътрешно горене с електрически транспортни средства. Това излиза наяве от проектодокумент, представен от Bloomberg.

Пакетът, който се разисква от министерството на промишлеността, ще включва финансови тласъци на стойност до 13 750 евро, които са ориентирани към жителите с годишен приход под 30 000 евро. Те ще могат да бракуват своите модели от категория Euro 2, които са на повече от 20 години, в интерес на нови електрически коли.

Според документа задачата ще бъде " да се промени автомобилният парк на Италия, който е един от най-старите в Европа, с минимум 11 милиона коли EURO 3 или транспортни средства от по-нисък клас ". също така по този начин ще се поддържат фамилиите с ниски приходи и закупуването на коли, създадени в страната.

Планът ще бъде показан на среща с представители на автомобилния бранш на 1 февруари, съгласно представител на министерството на промишлеността.
 Ще подтиква ли страната покупката на електрически автомобили
Ще подтиква ли страната покупката на електрически автомобили

80% от автопарка в страната е с над 15-годишни коли

Регистрациите на нови коли в Италия са се нараснали с 19% през 2023 година до 1,5 милиона, съгласно данни на министерството на превоза, оповестени през вчерашния ден. Пазарният дял на Италия за електрически автомобили е по-нисък, в сравнение с в други огромни европейски стопански системи.

На този декор, наподобява в Европа се виждат признаци за по-бавно нахлуване на електрическите автомобили. Audi анулира проектите си за внедряване на електрически автомобили, с цел да избегне натоварването на заводи и дилъри на фона на по-бавния напредък на продажбите. През октомври основният финансов шеф на Mercedes-Benz Group AG разказа конкуренцията при производството на електрически автомобили като " брутална и нездравословна ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР