Италия облекчи COVID мерките, но бляскавият южен остров Капри, който

...
Италия облекчи COVID мерките, но бляскавият южен остров Капри, който
Коментари Харесай

Почти "призрачен": Остров Капри е загубил 68% от турситите си

Италия облекчи Коронавирус ограниченията, само че блестящият южен остров Капри, който разчита главно на туризма, е съвсем " призрачно " запустял.

Липсата на задгранични туристи към този момент е нанесла съществени стопански вреди на бизнеса на острова. По публични данни от 2019 година до 2020 година туристите са намалели с към 68%, а американците са с 97% по-малко.

Преди появяването на ковид нормално по това време на годината в първокласната ваканционна дестинация царува раздвижване, защото туристите се възползват оптимално от пролетното слънце, а локалните компании се приготвят за натоварения летен сезон.

Жителите на Капри с население от към 14 000 души и с повърхност единствено към 11 кв. км - обезверено желаеха чужденците да могат да се върнат и да вдъхнат живот на острова.

" Този остров се устоя от всеобщия туризъм и не може да оцелее, до момента в който всички тези хора не се върнат ", споделя 53-годишният риболовец Констанцо Спадаро.

Баровете и заведенията за хранене към този момент могат още веднъж да отворят порти с опция за хранене навън, защото огромна част от страната е в " жълтата зона ". Разхлабването на рестриктивните мерки също по този начин значи, че италианците могат да пътуват свободно в границите на районите и сред такива, които също са класифицирани с невисок риск.

Но макар облекчаването на разпоредбите в мъгливия следобяд Капри беше съвсем нереален. На пристанището на острова единствено няколко бара и ресторанта с прелестна панорама към разноцветните здания отвориха, само че най-вече с празни маси.

Италианското държавно управление е подложено на все по-голям напън да избави туризма в страната. Дори на едночасовия ферибот от Неапол до Капри, който преди ковид би бил препълнен с туристи, съвсем нямаше хора. Курортът се надява на по-добър летен сезон.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР