Италия настоява за приемането на конкретен план за действия и

...
Италия настоява за приемането на конкретен план за действия и
Коментари Харесай

Италия настоя ЕС да ограничи миграционния поток през Средиземноморието

Италия упорства за приемането на съответен проект за дейности и финансиране на решението на казуса с миграцията по средиземноморския маршрут, съобщи министър председателят Марио Драги в речта си пред Сената преди срещата на върха на Европейски Съюз на 20 и 21 октомври.

„ Изключително значимо е на този съвет Европейската комисия да показа съответни проекти, съответното им финансиране, давайки приоритет на ограничението на потоците по всички средиземноморски [миграционни] направления. Тези проекти би трябвало да бъдат осъществени навреме. Европейски Съюз би трябвало да отдели задоволително внимание на морските си граници и урегулирането на споровете в Либия и Тунис ”, сподели Драги.

Италианският министър председател напомни, че Рим е повдигал въпроса за миграцията още през юни и акцентира, че Европа „ би трябвало да прави повече за ограничение на филантропичните коридори ”.

От началото на годината по море в Италия са пристигнали повече от 50 000 мигранти, което е съвсем два пъти повече, в сравнение с за първите 10 месеца на предходната година и пет пъти повече спрямо 2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР