Италия надигра с 2:0 като домакин Финландия в първия си

...
Италия надигра с 2:0 като домакин Финландия в първия си
Коментари Харесай

Италия не сгреши срещу Финландия, 19-годишен с първи гол за Скуадра адзура

Италия надигра с 2:0 като хазаин Финландия в първия си мач от квалификациите за Евро 2020. В Удине “адзурите” завоюваха мача от Група “J” с дебютните голове на халфа на Каляри Николо Барела в 7-ата минута и на 19-годишния нападател на Ювентус Мойс Кийн в 74-ата минута. За Кийн това бе едвам втори мач с фланелката на “Скуадра адзура”, като стана първият роден през 2000 година, който започва титуляр за четирикратните международни първенци.

Играчите на Роберто Манчини излязоха напред в резултата с известна доза шанс след единствено 7 минути игра. Марко Верати центрира от фаул, футболист на гостите игра с глава, само че топката падна комфортно на крайници на Барела и 22-годишният съотборник на Кирил Десподов в Каляри стреля от дъгата на наказателното поле. Топката рикошира в тялото на финландски футболист, промени траекторията си и се озова във вратата на Лукаш Храдецки. Интересното е, че Барела стана най-младият футболист в историята на Каляри, който се разписва с националната фланелка на Италия. Барела е на 22 години и един месец, до момента в който най-голямата легенда на Каляри и голмайстор №1 в историята на " Скуадра адзура " Джиджи Рива (35 гола) прави това на тъкмо 23 години. Барела също по този начин стана първият състезател роден в Каляри, който се разписва за " адзурите ".

Най-добрият късмет за равнене на резултата на Финландия бе в 65-ата минута, когато опитният нападател Теему Пуки получи опция да стреля отблизо разстояние след подаване отдясно, само че ударът му бе неакуратен.

В 74-ата минута Чиро Имобиле изведе Мойс Кийн самичък против Храдецки и младежът с невъзмутим удар преодоля стража за 2:0. Ставайки първият футболист роден през този век, който има гол за Италия.

Десет минути преди края на терена се появи 36-годишният деец Фабио Куалярела, който смени Имобиле. Нападателят на Сампдория можеше да направи успеха на Италия класическа секунди след влизането си в игра, само че Храдецки му попречи да вкара гол. В 85-ата минута Куалярела още веднъж бе доста покрай попадение, само че този път го спря напречната греда и резултатът се резервира 2:0 до края, а “адзурите” започнаха квалификациите по стремежи от тях метод.

ИТАЛИЯ - ФИНЛАНДИЯ 2:0 1:0 Барела (7) 2:0 Кийн (74)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА ЕВРО 2020 1 кръг, събота 23 март  Италия 2:0краен резулат  Финландия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР