Италия може да стане почти напълно независима от руския газ

...
Италия може да стане почти напълно независима от руския газ
Коментари Харесай

Италия очаква да стане независима от руския газ до втората половина на 2023 година

Италия може да стане съвсем изцяло самостоятелна от съветския газ до втората половина на идната година, съобщи в изявление за в. " Стампа " министърът на екологичния преход Роберто Чинголани, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Стратегията на държавното управление се основава от една страна на упованието за цялостен потенциал на съществуващите газопроводи с помощта на нови контракти и въпреки това - на увеличението на потенциала на регазификация в Италия (превръщането на природен газ от втечнено положение още веднъж в газ), добавя Чинголани.

Италия внася към 40 % от газа си от Русия и се пробва да диверсифицира енергийните си източници след нашествието в Украйна в края на февруари, след въвеждането на западните наказания и заради заплахата от нарушение на доставките.

Рим към този момент подписа контракти с Алжир, Египет и Република Конго, с цел да размени част от 29-те милиарда кубични метра годишно, които внася от Русия.

Чинголани показва, че италианското държавно управление възнамерява визити в други страни идната седмица, най-много в Африка, с цел да контракти нови газови съглашения.

Според италианския министър мощната взаимозависимост на Европа от съветския газ е сериозна геополитическа неточност за последните 20 години и не може да се мисли, че това може да бъде решено за един месец.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР