Италия може да се похвали с 13 нови милиардери по

...
Италия може да се похвали с 13 нови милиардери по
Коментари Харесай

Пандемията увеличила с 13 броя на милиардерите в Италия

Италия може да се похвали с 13 нови милиардери по време на пандемията, оповестиха медиите. Така броят на супербогаташите стана 49 на Ботуша, твърди класацията на изданието „ Форбс ”.

“През интервала от март 2020 дo ноември 2021 година броят милиардери в Италия се е нараснал с 13, а общата стойност на благосъстоянието на всички милиардери – с 56%, достигайки 185 млрд.евро в края на ноември. 40-та най-богати италиански милиардери имат благосъстояние, равно на притежаваното от 30 на 100 от бедните италианци. Смята се, че техният брой е 18 млн.души в 60-милионна Италия ”, заяви неправителствената организация OXFAM.

Според нея в същото време през пандемията над 1 млн.италианци са затънали в беднотия.

Най-богатият италианец си остава Джовани Фереро от едноименната промишленост, произвеждаща крема нутела. Той има 33,3 милиарда $ персонално благосъстояние. Втори е притежателят на империята за очила „ ЕсилорЛуксотика ” Леонардо дел Векио, който е удвоил благосъстоянието си от 16 на 32,5 млрд.долара. Трети е Стефано Песина, изпълнителен шеф на мултинационална фармацевтична промишленост. Силвио Берлускони е пети със 7,5 млрд.долара. Джорджо Армани е шести, защото е обеднял – от предходните 8,9 е слязъл на 7 млрд.долара. Седми е Пиеро Ферари, наследник на създателя на „ Ферари ” Енцо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР