Италия може да се окаже с крайнодясно правителство и първата

...
Италия може да се окаже с крайнодясно правителство и първата
Коментари Харесай

Крайнодесните в Италия на крачка от властта

Италия може да се окаже с крайнодясно държавно управление и първата жена министър председател след предварителните парламентарни избори, които предстоят на 25 септември. Това демонстрират социологически изследвания, представени от изданието “Политико”.

Консервативната коалиция, образувана сред “Италиански братя”, водена от Джорджия Мелони, крайнодясната “Лига” на Матео Салвини и дясната “Форца Италия” на Силвио Берлускони се чака да получат общо най-малко 44% поддръжка на вота, което ще им даде възможноста да сформират кабинет.

Миналата седмица водачите на трите обединения се договориха партията, която получи най-вече гласове на изборите, да излъчи претендент за министър-председател. Според анкетите победител ще са “Италиански братя”, които на предходния избор през 2018 година получиха единствено 4%, само че в този момент прогнозите им отреждат 23%. Тоест лидерката на “Италиански братя” Джорджия Мелони ще бъде издигната за министър председател.

Според италиански медии Берлускони се тормозил от вероятността Мелони да поеме властта поради неофашистките корени на партията є, които можело да отхвърлен по-умерените гласоподаватели.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР