Италия може да обяви състояние на повишена готовност по отношение

...
Италия може да обяви състояние на повишена готовност по отношение
Коментари Харесай

Италия още от следващата седмица може да въведе ограничения за потребителите на газ

Италия може да разгласи положение на нараснала подготвеност във връзка с газа идната седмица, в случай че Русия продължи да лимитира доставките, споделиха двама държавни източника в петък, откакто енергийната компания “Ени ” заяви за дефицит на доставки от Москва за трети следващ ден.

Състоянието на подготвеност ще провокира редица ограничения, ориентирани към понижаване на потреблението, в това число нормиране на газ за определени промишлени клиенти по съществуващи контракти, увеличение на производството от въглищни електроцентрали и искане за импорт на повече газ от други снабдители по съществуващи контракти.

Настоящият протокол за незабавни случаи във връзка с газа в Италия планува триетапен преход от положение на предварителна паника, въведено в края на февруари, към положение на висока подготвеност и по-късно към изключително състояние.

Според един от източниците във вторник или сряда би трябвало да се организира съвещание на спешната техническа комисия по газта, с цел да се прегледа обстановката.

Източник от промишлеността сподели, че групите, които ще вземат участие в осъществяването на ограниченията за понижаване на потреблението на газ в положение на нараснала подготвеност, са подготвени за деяние.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР