Италия, като членка на ЕС, трябва да спазва правилата на

...
Италия, като членка на ЕС, трябва да спазва правилата на
Коментари Харесай

Лагард изригна срещу Италия: Като член на ЕС трябва да се спазват правилата за бюджетна дисциплина

Италия, като членка на Европейски Съюз, би трябвало да съблюдава разпоредбите на клуба за бюджетната дисциплинираност, съобщи ръководещият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард, представена от Агенция Франс Прес.

" Когато членуваш в един клуб и си решил да останеш в него, би трябвало да спазваш разпоредбите му ", акцентира шефката на МВФ на конференция на индонезийския остров Бали. Тя изрази вяра, че сред реториката на италианското държавно управление, което планува нарастване на бюджетния недостиг на страната, предизвикващо мощна паника в Брюксел, и дефинитивни числа за бюджет ще има разлика.

Управляващият шеф на МВФ оправда през днешния ден на конференция в границите на годишните срещи на Фонда и на Световната банка в Бали покачванията на лихвите на централната банка на Съединени американски щати при сегашната икономическа обстановка. Така тя даде директен отговор на рецензиите на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съгласно който Управлението за федерален запас (УФР) " си е изгубило мозъка ", водейки такава парична политика, добави Агенция Франс Прес.

Подобни покачвания на лихвите са належащо и неизбежно развиване за стопански системи като американската, които имат постоянен напредък, ускоряваща се инфлация и извънредно ниска безработица, акцентира шефката на Фонда.

УФР води прекомерно твърда политика и е " полудяло ", разяснява нощес Тръмп на фона на внезапния спад на американския индустриален показател Дау Джоунс, който при закриването на търговията в сряда изгуби 3,15 на 100.

Лагард също така прикани страните " да употребяват всички механизми ", с цел да устоят на последствията от неизбежното приключване на капитали на фона на рисковете, свързани с напрежението в комерсиалните връзки и повишението на лихвите, съобщи Ройтерс.

Тя предложи по-голяма еластичност при ръководството на потоците, допълвайки, че някои нововъзникващи пазарни стопански системи, в това число и страни от Югоизточна Азия, не са изключително склонни да наложат подобен надзор, вярвайки, че той би трябвало да се ползва единствено при изключителни условия.

Лагард изрази вяра, че китайските управляващи поставят старания да поддържат икономическия напредък и стабилността на фона на комерсиалния си спор със Съединени американски щати, само че добави, че това е " комплицирано " балансиране, добави Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР