Италия и Англия ще се изправят един срещу друг за

...
Италия и Англия ще се изправят един срещу друг за
Коментари Харесай

Италия и Англия откриват пътя си към Евро 2024 със сблъсък в Неапол

Италия и Англия ще се изправят един против различен за следващ път в последните близо две години. Този път двата отбора ще мерят сили в първия си квалификационен мач от група С за Евро 2024 в Германия. Двубоят сред „ Скуадрата “ и „ Трите лъва “ е през днешния ден от 21:45 часа българско време и ще се играе на стадион „ Диего Армандо Марадона “ в Неапол.

Италианците, които са настоящи европейски първенци, откакто във финала на Евро 2020 стигнаха до трофея след успех точно над Англия след осъществяване на дузпи, ще посрещнат британците в дома на водача в Серия А Наполи за първи път от 10 години насам. В групата са още отборите на Малта, Северна Македония и Украйна.

Двата тима изиграха още няколко мача между тях напоследък, в това число два в шампионата Лига на нациите предишното лято, когато възпитаниците на Роберто Манчини завоюваха с 1:0 на родна земя през септември, а три месеца по-рано направиха нулево тъждество на „ Молиню “. Италия няма загуба от Англия в последните си шест конфликта с „ Трите лъва “ – четири ремита и две провали на сметката на Гарет Саутгейт и компания. Общо в съперничеството италианците имат 13 победи, англичаните са с осем, а равенствата – девет. Последният триумф на Англия над противника датира от 1997 година, когато точни за успеха са Йън Райт и Пол Скоулс.

Сега двата европейски гранда ще кръстосат още веднъж шпаги в борбата за присъединяване на Европейското състезание в Германия следващата година. Мачът в Неапол предлага доста неясноти, защото италианците претърпяха провал след европейската си купа, като не съумяха да доближат финалите на Световно състезание за втори следващ път и по този начин последното им присъединяване на Мондиал датира от 2014 година Англичаните участваха в Катар, където още веднъж започнаха с огромни очаквания за първа международна купа от 1966 година насам, само че позволиха загуба от бъдещия финалист Франция с 1:2, макар по-добрата си игра в огромни интервали от мача.

„ Трите лъва “ ще стартират със мощен състав против „ адзурите “, макар че заради разнообразни контузии от състава на Саутгейт отпаднаха Рахийм Стърлинг, Маркъс Рашфорд, Ник Поуп и Мейсън Маунт. Хари Кейн е на гол от строшаване на върха на Уейн Рууни за най-вече попадения с националната фланелка, като това съвсем несъмнено му подсигурява титулярно място за сметка на викнатия нападател на Брентфорд Айвън Тоуни. Европейските първенци също са раздирани от кадрови проблеми, като заради травми присъединяване няма да вземат Федерико Киеза, Чиро Имобиле, Федерико Димарко и Алесандро Бастони.

Сблъсъкът в Неапол ще бъде управителен от сръбска бригада. Главен арбитър на срещата ще бъде Сърджан Йованович, а негови асистенти ще бъдат Урош Стойкович и Милан Михайлович. За четвърти арбитър е назначен Новак Симович, а на ВАР ще оперират полякът Томаш Квятковски и помощникът му Пьотр Ласик.

Пълна стратегия за евроквалификациите в четвъртък:

Група С

21:45, Италия – Англия
21:45, Северна Македония – Малта

Група Н

17:00, Казахстан – Словения
21:45, Дания – Финландия
21:45, Сан Марино – Северна Ирландия

Група J

21:45, Босна и Херцеговина – Исландия
21:45, Португалия – Лихтенщайн
21:45, Словакия – Люксембург

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР