Италия е с Киев, няма намерение да се колебае и

...
Италия е с Киев, няма намерение да се колебае и
Коментари Харесай

Мелони: Италия иска да е протагонист във възстановяването на Украйна

Италия е с Киев, няма желание да се колебае и няма да го направи, съобщи италианският министър председател Джорджа Мелони на обща конференция с украинския президент Володимир Зеленски след срещата с него, състояла се в президентския замък в Киев нощес, предадоха италианските медии АНСА, РАИ нюз,  " Република ", представени от Българска телеграфна агенция. 

Мелони напомни, че преди съвсем една година стрелките на историята са били върнати обратно с няколко десетилетия. Инвазията на Украйна е трябвало да трае, съгласно руснаците, няколко дни, само че нещата не са се развили по този начин поради героичната реакция на една нация, подготвена на всичко, с цел да пази своята независимост, своята еднаквост и своя суверенитет, сподели още Мелони.

Докрай Италия ще оказва и дава всякаква допустима помощ, с цел да се основат условия за договаряния, увери тя. Дотогава Италия ще обезпечава всевъзможен жанр военна, финансова и гражданска помощ за Украйна, тъй като който поддържа Украйна даже във боен проект, също работи за мира, подчертава Мелони. После тя още веднъж акцентира, че Украйна е посочила, че е една велика нация. Любовта към родината е нещо, което се ражда непринудено, би трябвало да си спомняме, че нациите се основават въз основа на размерите на саможертвите, които хората са склонни да създадат дружно. Цената, която плащате вие, е доста огромна, посочи Мелони на конференцията със Зеленски.

Тя съпостави битката на Украйна със основаването на италианската страна. Имаше такива хора, които подцениха героичната реакция на един народ, податлив да направи всичко допустимо, с цел да отбрани свободата, суверенитета и идентичността си, напомни Мелони и добави, че Украйна ѝ припомня за Рисорджименто (Обединението на Италия). Имаше един интервал, в който се споделяше, че Италия е единствено едно географско разбиране. Но с Рисорджименто Италия сподели, че е нация. Някои споделяха, че е елементарно да подчинят Украйна, тъй като тя не е нация. Но с вашата дарба да се сражавате, вие показахте, че сте една невероятна нация, съобщи Мелони. После тя добави, че Киев към този момент е спечелил борбата за одобряване на своята еднаквост.

На конференцията Мелони акцентира, че в Украйна не става дума за доктрина или нереални цифри, а за живота и гибелта на хората. Невъзможно е да се демонстрира индиферентност, когато става дума за украинския спор, или човек да се обърне просто на другата страна - би било доста неуместно да го направи, тъй като ползите на Украйна съответстват с тези на Европа, съобщи италианският министър председател.

Мелони подчертава, че мирът се реализира, когато се повтаря, че интернационалната общественост не приема нашествието в суверенни страни, не приема света, в който със мощ се преначертават границите сред страните, в който, всеки, който счита, че е по-силен във боен проект, счита и че има правото да нахлува в своя комшия.

Мелони съобщи също, че доставката на изтребители не е била обсъждана със Зеленски, само че акцентира, че когато една страна е станала обект на експанзия, всички оръжия, които ѝ се дават, са отбранителни. Тя заяви, че по време на диалозите със Зеленски двамата са се фокусирали върху противовъздушната защита и загатна и трите системи САМП-Т, " Спада " и " Скайгард ", които ще бъдат предоставени от Италия на Украйна. От тях най-модерната е първата.

Мелони съобщи, че Италия желае да е протагонист във възобновяване на Украйна и че работи за организирането през април на конференция, отдадена на възобновяване на Украйна. Тя изрази убеденост, че след няколко години ще се приказва за украинското знамение. След Втората международна война в Италия имаше интервал на напредък и развиване, които бяха толкоз огромни, че се заприказва за италианско знамение. Сигурна съм, че след няколко години ще можем да приказваме за украинско знамение - това е ангажимент, който поемам от името на Италия пред Украйна. Свободният свят е с вас, ние сме ви длъжници и няма да ви забравим, акцентира тя.

Зеленски пък съобщи на конференцията, че неговата страна има същите полезности като Италия. Говорим разнообразни езици, само че се разбираме.

Зеленски сподели още, че не е гледал посланието на президента Владимир Путин към съветското Федерално заседание, тъй като по това време съветските сили са нанасяли удари по Херсон и той е бил ангажиран да пази украинското небе. Украинският водач напомни, че при този удар в Херсон са починали шестима души. А по отношение на суспендирането на контракта " Нов Старт ", оповестено от Путин по време на речта му, той сподели, че би трябвало да се види какво ще създадат в действителност руснаците, само че предизвести, че в случай че някой се приготвя за този жанр извършения, то той към този момент е решил какво ще направи. А след това добави, че единствената разлика сред такива хора и терористите е, че в този случай тези хора не са скрили лицата си.

Мелони пък по-рано денем дефинира речта на Путин като нормалната агитация и добави, че е очаквала да чуе нещо друго в нея, само че това по този начин и не е станало. На конференцията тя се спря върху оня миг от речта на Путин, в който той приказва за помощта, която Русия е оказала на Италия при започване на коронавирусната пандемия.

Не знам дали тези думи на Путин бяха предизвестие, само че епохата на коронавирус беше един различен свят. Светът се промени след 24 февруари предходната година и това не е избор, който ние направихме, съобщи Мелони, визирайки, че Русия е тази, която е принудила с дейностите си Италия да избере на чия страна да застане в украинския спор.

На конференцията двамата водачи разясниха и " проблема Белускони ". Различните водачи имат правото да мислят, каквото си желаят. Истинският проблем е методът на италианското общество, което на тези водачи е дало мандат, сподели Зеленски, което италианските издания и медии разтълкуваха като разбиране на по-хладен звук от страна на Зеленски към Мелони. Къщата на Берлускони в никакъв случай не е била бомбардирана, в никакъв случай не са идвали танкове в градината му, никой не е убивал неговите родители, на него не му се е налагало да си събира багажа в 03:00 ч. през нощта, с цел да избяга от вкъщи си и всичко това с помощта на братската обич на Русия, съобщи Зеленски. Пожелавам мир на всички италиански фамилии, даже и на тези, които не ни поддържат. Но ние претърпяваме една огромна покруса. акцентира украинският президент.

От своя страна по " проблема Берлускони " Мелони съобщи, че за нея обстоятелствата са от голяма важност и добави, че партиите, които са част от ръководещото болшинство в Италия, са подкрепили при всеки избор в Народното събрание всички оферти за подкрепяне на Украйна. Отвъд някои изявления, болшинството постоянно е било плътно и обстоятелствата го демонстрират, акцентира тя и добави, че ръководещото болшинство в Италия има стратегия, в която ясно е декларирана поддръжката за Украйна и че на това болшинство му харесва да почита поетите задължения.

Накрая на конференцията Зеленски благодари за Мелони за поддръжката на Италия. Лидерството на Джорджа Мелони разрешава на Украйна да получи доста значими системи за противовъздушна защита, характеризиращи се с най-модерни технологии, акцентира той.

На конференцията Мелони разяснява и това, че Рим и Одеса са единствените европейски кандидати за международното ревю " Експо 30 ", чието домакинство ще бъде несъмнено по-късно тази година. Тя акцентира, че съгласно нея ще бъде значим сигнал, в случай че " Експото " се върне в Европа.

При идването си на влаковата гара в Киев Джорджа Мелони бе посрещната с цветя и съобщи, че е пристигнала в Украйна, с цел да види на място какви са потребностите на тази страна. После тя посети Буча и сложи цветя на всеобщите гробове на починалите в този град. Мелони едвам сдържа сълзите си там, а след това призна, че да се приказва в числа за броя на жертвите е едно, само че когато видиш нещата на място, е напълно друго. В Буча тя получи от украински представители специфичен орден, изработен от употребявани патрони. После тя посети и Ирпин, също тежко потърпевш от съветската атака предходната пролет. След което вечерта тя беседва със Зеленски, като общата конференция те дадоха малко след финала на речта на Джо Байдън във Варшава, отдадена на съветската експанзия в Украйна. Пресконференцията на Мелони и Зеленски продължи 45 минути.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР