Италия е поискала европейски държави да изпратят противопожарни самолети, за

...
Италия е поискала европейски държави да изпратят противопожарни самолети, за
Коментари Харесай

Италия иска от Европа противопожарни самолети за овладяване на пожарите в Сардиния

Италия е поискала европейски страни да изпратят противопожарни самолети, с цел да оказват помощ за преодоляване на пожари, обхванали елементи от остров Сардиния, които са провокирали евакуацията на стотици хора, осведоми " Ройтерс ".

Италианският външен министър Луиджи Ди Майо написа във " Facebook ", че службата за гражданска отбрана на страната е направила настояването, като добави, че е признателен за към този момент изпратената помощ.

" Два (самолета) са на път от Франция, за което публично благодаря ", означи Ди Майо.

Пожари бушуваха в провинция Ористано в централната западна част на италианския остров, изгаряйки хиляди акра земя, убивайки животни и повреждайки имущество.

Няма незабавни известия за смъртни случаи или съществени пострадвания, само че италианската осведомителна организация ANSA съобщи, че 400 души са били евакуирани от домовете си в неделя, откакто сходен брой е останал за една нощ.

Органът за гражданска отбрана съобщи, че седем самолета Canadair, самолети-амфибии, употребявани за събиране на вода, която да падне при пожари, са били на работа в региона на Ористано.

" Днес пожарите са засегнали най-вече юг ", се споделя в него.

Горещите югозападни ветрове усложняват напъните.

Кристиан Солинас, президент на район Сардиния, дефинира пожарите като " злополучие без казус ".

Той съобщи, че не е допустимо да се дефинира цялостният размер на вредите, само че сподели, че ще изиска от премиера Марио Драги да отпусне средства от фонда за възобновяване за планове за презалесяване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР