Италия е на път да постави устойчивото развитие и климата

...
Италия е на път да постави устойчивото развитие и климата
Коментари Харесай

Учениците в Италия задължително ще изучават глобалното затопляне

Италия е на път да сложи устойчивото развиване и климата в основата на образованието в учебните заведения. Страната ще бъде първата, която ще направи наложително проучването на световното стопляне и човешкото въздействие върху естествените запаси в държавните учебни заведения. Това предава английското издание "Гардиън ".

Държавните учебни заведения ще стартират да включват програмата на Организация на обединените нации за 2030 година за стабилно развиване във допустимо най-вече тематики от септември, като един час седмично ще бъде отдаден на тематики за световното стопляне и въздействието на хората върху планетата. Други предмети като география, математика и физика също ще се преподават от позиция на устойчивостта, оповестява Лоренцо Фиорамонти, министърът на образованието в Италия.

"Цялото министерство на образованието се трансформира, с цел да трансформира устойчивостта и климата в център на просветителния модел, “ споделя Фиорамонти, някогашен професор по стопанска система, който по-рано тази година беше подложен на критика за поощряване на учениците да отсъстват от учебно заведение, с цел да вземат участие в митинги за климатичните промени.

Лоренцо Фиорамонти е член на политическата партия Движение "Пет звезди ". Той е измежду най-изявените последователи на зелените политики и не един път е попадал на прицел, поради предложенията си за налози върху самолетните билети, пластмасата и опакованите десерти, с цел да генерира доходи за обучение.

Предложенията на Фиорамонти не се толерират и от Матео Салвини, някогашния вицепремиер, който отхвърля науката за климата и чиято крайнодясна партия гласоподава срещу съвсем всички основни оферти за климата в последния парламент. Фиорамонти обаче съобщи, че политиката на неговото министерство ще бъде изрично против опозицията.

Правителственият бюджет за 2020 година, показан от италианския парламент тази седмица включва налог върху пластмасата и върху захарните питиета. Фиорамонти прибавя, че макар първичното опълчване на неговите хрумвания, държавното управление от ден на ден влага в по-зелени политики, тъй като е уверено, че това е верният път.

Проучванията демонстрират, че до 80% от италианците се таксуват с налог "сладкото " и полетите си, само че производителите в промишлеността се опълчват на налога върху пластмасата с аргумента, че "мярката глоби продуктите, а не държанието и е единствено метод за възобновяване на запаси, които обаче са големи разноски за потребителите, служащите и предприятията ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР