Италия е много предпочитана дестинация и невероятна държава, която си

...
Италия е много предпочитана дестинация и невероятна държава, която си
Коментари Харесай

Съвети за пътуване в Италия

Италия е доста желана дестинация и невероятна страна, която си коства да бъде посетена. Ако ви следва пътешестване до Италия, в тази публикация ще намерите скъпи препоръки, които ще създадат престоя ви в Италия баснословен.

1. Коя част на Италия да посетите и през кое време от годината?

Най-добрият вид е да посетите Италия напролет. По този метод ще се насладите на цъфналите растения, ще избегнете туристическия напор и по-лесно ще разгледате забележителностите.

Ако желаете да се печете и да се къпете във водата, би трябвало да съобразите месеца с географското състояние на курорта. Например, в южните курорти времето е уместно за плаж още в края на април, до момента в който в Лигурия водата се затопля чак през юли.

През септември и октомври времето също е доста удобно за плаж. Водата е топла, към този момент няма толкоз доста хора, а времето към момента е лятно.

2. Четете блогове на хора, които живеят в Италия

 Съвети за пътешестване в Италия Instagram

Чрез блоговете можете да разберете кои са местата, които наложително би трябвало да посетите, разнообразни от най-известните забележителности, както и да разберете какво и къде да хапвате.

3. Вземете си кола чартърен

 Съвети за пътешестване в Италия Instagram

Градският превоз е добре организиран и можете да стигнете до известните забележителности елементарно, само че по този метод няма да можете да разгледате дребните селца и местенца, които са много по-автентични.

4. Къде да отидете на прелестна вечеря?

 Съвети за пътешестване в Италия Instagram

Както в множеството страни и в Италия не е най-хубавият вид да вечеряте в заведенията за хранене, които са в центъра и покрай туристическите дестинации. Там цените са доста по-високи, храната не е доста обичайната и постоянно има доста хора. Има дребни заведения за хранене, в които нормално готви притежателя, а продуктите са от фермите. Там ще опитате ястия по обичайни италиански предписания.

5. Не поръчвайте паста и пица във всеки район на Италия

 Съвети за пътешестване в Италия Instagram

Всички знаем, че пастата и пицата са обичайни италиански ястия, само че в действителност италианската кухня е доста по-богата и разнообразна. Не бива да се ограничавате единствено с тези 2 ястия.

Най-вкусната паста е в Рим, Лацио и Умбрия.

В северната част на Италия се яде доста ориз. Опитайте обичайно италианско ризото.

В Неапол пицата е най-хубавият избор.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР