Италия е готова да даде своя принос за укрепване на

...
Италия е готова да даде своя принос за укрепване на
Коментари Харесай

Италия изрази готовност да участва в укрепването на източните граници на НАТО

Италия е подготвена да даде своя принос за подсилване на източния фланг на НАТО, в случай че е належащо. Това сподели на взаимно съвещание на парламентарните комисии по външни работи и защита министърът на външните работи на републиката Луиджи Ди Майо, оповестява

„ Ако е належащо, Италия е подготвена да способства за механизма за въздържане, да вземем за пример по източните граници на НАТО “, сподели той.

Ди Майо също изрази убедеността си, че единствено Европейски Съюз е в положение да позволи рецесията към Украйна.

„ Ако има други медиатори, това е добре, само че аз разгадавам на престижа на френското председателство в Европейския съюз “, сподели италианският министър, разяснявайки предложенията на Турция за ходатайство в руско-украинските договаряния.

От своя страна министърът на защитата Лоренцо Герини уточни, че Италия „ към този момент е удостоверила готовността си да взе участие в построяването на защита по източните граници на Алианса, в случай че НАТО реши да го направи “. Той посочи още, че Италия към този момент е дала своя принос за военното подсилване на силите на НАТО в Източна Европа и всички спомагателни стъпки ще бъдат импортирани за разглеждане и утвърждение от Народното събрание на страната.

На срещата на върха на НАТО през юли 2016 година във Варшава беше публично взето решение за разширение на военното наличие на НАТО в източната част на Алианса с четири батальона в Полша, Литва, Латвия и Естония на ротационен принцип. Италианските бойци служат в батальон в Латвия под канадско командване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР