Италианците ще трябва да празнуват Нова година на закрито, защото

...
Италианците ще трябва да празнуват Нова година на закрито, защото
Коментари Харесай

В Италия ще забранят празнуването на Нова година навън

Италианците ще би трябвало да честват Нова година на закрито, тъй като държавното управление възнамерява да забрани новогодишните тържества на открито.

Италианският министър за районните въпроси Франческо Боча акцентира пред италианската телевизия РАИ, че няма да има изключения от полицейския час на 31 декември за празнуване навън и че хората би трябвало да честват вкъщи.

Правителството на премиера Джузепе Конте е изправено пред мъчно решение да реши доколко могат да бъдат облекчени антикоронавирусните рестрикции. Очаква се държавното управление да разгласява нови правила до четвъртък най-късно, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция. Утре кабинетът ще разисква ограниченията с ръководителите на италианските области.

Областният шеф на Лигурия Джовани Тоти към този момент прикани за Рождество Христово да има малко повече независимост за стопанската система и социлиазириането в региони с невисок растеж на болестта. Той предложи на заведенията за хранене да се позволи да работят след 18 ч. вечерта, а на хората да се позволи да участват на литургията на Бъдни вечер.

Снимка: БГНЕС / EPA

Други противоречиви въпроси са разхлабване на възбраната за пътешестване сред областите, което би разрешило на хората да се съберат с роднините си за празниците, както и опцията за ски уикенди.

Ръководителят на Националната асоциация на медиците Филипо Анели предизвести, че не би трябвало да има " независимост за всички и за всичко " и сподели, че рестрикциите би трябвало да останат в действие, с цел да се избегне ново увеличение на случаите на болест.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР