Италианското правителство спечели вот на доверие в долната камара на

...
Италианското правителство спечели вот на доверие в долната камара на
Коментари Харесай

Италианското правителство спечели вот на доверие за бюджета

Италианското държавно управление завоюва избор на доверие в долната камара на Народното събрание за бюджета за 2019 година, който съгласно Европейската комисия нарушава финансовите правила на Европейския съюз, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Бюджетът покачва недостига от 1,8 % от брутния вътрешен артикул тази година до 2,4 % през идната. Според Брюксел той нарушава поети по-рано задължения за понижаване на вземането на заеми и няма да намали огромния държавен дълг на Италия.

Правителството на антисистемното Движение " Пет звезди " и дясната партия " Лига " завоюва вота в Камарата на депутатите с 330 против 219 гласа.

Управляващата коалиция свика гласуването, с цел да форсира приемането на бюджета в Народното събрание. Сега той ще отиде в Сената.

Бюджетът би трябвало да бъде признат в двете парламентарни камари до края на годината.

След седмици на конфронтационна изразителност италианското държавно управление и Европейска комисия в последно време смекчиха тона и споделиха, че е нужно да се откри компромис.

Поради това бюджетът евентуално ще претърпи промени в Сената, а запланираният недостиг несъмнено ще бъде понижен на 2,2 % или по-малко, споделиха политически източници, представени от Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР