Италианското правителство прие снощи амбициозен план на стойност 222,9 милиарда

...
Италианското правителство прие снощи амбициозен план на стойност 222,9 милиарда
Коментари Харесай

Италия на ръба на правителствена криза

Италианското държавно управление одобри нощес упорит проект на стойност 222,9 милиарда евро за възобновяване на потърпевшата от пандемията от ковид стопанска система, съобщи " Франс прес ".

" Министерският съвет утвърди най-големия капиталов проект в историята на Италия ", съобщи в " Туитър " министърът на стопанската система Роберто Гуалтиери.

Този проект, който би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание, може да докара до раздробяване на ръководещата лявоцентристка коалиция.

Бившият министър председател Матео Ренци, водач на дребната партия " Италия вива ", пое ангажимент да не проваля приемането на проекта, с цел да не се забави идването на еврофондовете. Но той сложи условия за неговото наличие, което счита за незадоволително и заплашва да напусне държавното управление.

Двамата министри от неговата партия Тереза Беланова (на земеделието) и Елена Бонети (на семейството) гласоподаваха въздържали се на министерския съвет.

Очаква се през днешния ден Ренци да разгласи дали остава в държавното управление, където е сътрудник с Демократическата партия и Движение " Пет звезди ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР