Италианското правителство обяви извънредно положение заради лошото време в редица

...
Италианското правителство обяви извънредно положение заради лошото време в редица
Коментари Харесай

Извънредно положение в Северна и Южна Италия заради дъждовете

Италианското държавно управление разгласи изключително състояние поради неприятното време в редица северни и южни райони на страната, включително за всички сицилиански провинции, а също и за Генуа, Савоя и Специя. Информацията за районите в изключително състояние бе доказана от премиера Джузепе Конте в Туитър. При оповестяване на подобен режим на национално ниво специфични фондове отпускат помощи за унищожаване на последствията от стихиите.

Правителството ще прегледа нови сходни претенции на последващи съвещания, разяснява още в поста си министър председателят. На 18 ноември да вземем за пример районният съвет на Тоскана разгласи изключително състояние в региона поради поройни дъждове и стихии. Местните управляващи желаеха кабинетът да разгласи такава мярка на национално ниво.

Вчера поради обстановката в страната външният министър на Италия Луиджи ди Майо се отхвърли от присъединяване във конгрес на външните министри от Г-20 през днешния ден и на следващия ден в Япония.

Миналата седмица изключително състояние беше оповестено във Венеция, която бе потопена от най-високите от половин век насам води, чието ниво на 13 ноември доближи близо 190 сантиметра. Според венецианските управляващи вредите са за към един милиард евро. Правителството разгласи изключително състояние и отпусна 20 милиона евро за очистване на последствията, а след това инфраструктурното министерство добави още 65 милиона евро.

От Външно министерство оповестиха незабавни телефони за връзка и подпомагане при потребност за българските жители, които ще пътуват или към този момент са в Италия. Те могат да се свържат с посолството ни в Рим на телефони: +39 06 3224640, +39 06 3224643; или с генералното ни консулство в Милано на телефони: +39 02 84942941, +39 333 7826043.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР