Италианското правителство не разполага с никаква конкретна информация относно мисията

...
Италианското правителство не разполага с никаква конкретна информация относно мисията
Коментари Харесай

Никой не знае за мисията за мир на папата в Украйна

Италианското държавно управление не разполага с никаква съответна информация по отношение на " задачата за мир " на Ватикана, упомената по-рано от папа Франциск . Това съобщи италианският вицепремиер и външен министър Антонио Таяни, представен от ТАСС.

" Мисията за мир " беше оповестена от папа Франциск, те би трябвало да обяснят сами какво вършат ", означи той.

" Все още не е ясно какъв тип взаимоотношение има сред дипломацията на Ватикана и тази на Русия и Украйна. Ние, като италианско държавно управление, нямаме съответна информация, само че беше известно, че Ватикана също работи по този въпрос (мирно съглашение в Украйна - б.р.) ", изясни италианският първи посланик и акцентира, че счита " всяка самодейност в името на мира за позитивна ".
 Папата загатна за загадка задача за мир в Украйна
Папата загатна за загадка задача за мир в Украйна

Ватиканът даде обещание да помогне за връщането на украинските деца, отведени в Русия

На 30 април, на борда на аероплан на връщане от Унгария, папата съобщи, че за преустановяване на войната в Украйна . Той разясни, че въпросната задача " към момента не е обществена " и детайлности за нея ще бъдат разкрити на по-късен стадий.

От своя страна по-рано през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че М осква също не е осведомена с дейностите на " мирната задача " на Ватикана за споразумяване на обстановката в Украйна.

Позовавайки се на източник, непосредствен до кабинета на украинския президент, в понеделник Си Ен Ен заяви, че и Киев не знае за " миротворната задача " на Ватикана.
 Папа Франциск желае мир, а не просто помирение в Украйна
Папа Франциск желае мир, а не просто помирение в Украйна

Ватиканът предлага да посредничи за преустановяване на конфликта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР