Италианското правителство, което се опитва се справи с увеличението на

...
Италианското правителство, което се опитва се справи с увеличението на
Коментари Харесай

Италия въвежда зелен пропуск заради коронавируса

Италианското държавно управление, което се пробва се оправи с нарастването на случаите на болест с ковид, разгласи, че от идващия месец хората би трябвало да показват зелен пропуск, с цел да получат достъп до редица услуги и действия, предадоха международните организации.

От 6 август в Италия ще се изисква хората да показват зеления пропуск, с цел да имат достъп до спортни зали, плувни басейни, игрища, музеи, спа центрове, казина, кина, театри и до закритите елементи на заведенията за хранене и питейните заведения.

Зеленият пропуск удостоверява, че притежателят му е получил най-малко една доза ваксина против вируса, има негативен тест, не по-стар от 48 часа, или е преболедувал COVID-19.

„ Зеленият пропуск е средство, което ще разреши на италианците да продължат своите действия при гаранцията, че няма да се озоват измежду инфектирани хора “, сподели пред кореспонденти министър-председателят Марио Драги.

Разногласията в държавното управление обаче значат, че към този момент няма да се одобряват предложенията зеленият пропуск да бъде условие за достъп до влаковете, публичния превоз и вътрешните полети.

Правителството обаче се съгласи нощните заведения да останат затворени, даже за притежателите на зелен пропуск.

Италия записва напоследък по хиляди новозаразени за 24 часа. Тенденцията е към увеличение. Днес бяха регистрирани 5057 новозаразени. Така за първи път от 21 май насам беше превишен прага от 5000 новозаразени за денонощие.

„ Вариантът Делта на вируса съставлява опасност, тъй като той се популяризира по-бързо от другите разновидности “, предизвести Драги. „ Приканвам всички италианци да се имунизират и да го създадат неотложно “, добави той, като в същото време изрази удовлетворение, че над половината от италианците са изцяло имунизирани против ковид.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР