Италианско-американският автомобилостроител Fiat Chrysler обяви днес загуба от над 1

...
Италианско-американският автомобилостроител Fiat Chrysler обяви днес загуба от над 1
Коментари Харесай

Fiat Chrysler обяви загуба от 1 милиард евро

Италианско-американският автомобилостроител Fiat Chrysler разгласи през днешния ден загуба от над 1 милиарда евро за второто тримесечие на фона на срутва в продажбите, съобщи ДПА.

Въпреки това ръководителят на компанията Майк Манли уточни, че тя е съумяла да ограничи въздействието на рецесията, обвързвана с COVID-19, и има гъвкавостта и финансовата мощ да продължи реализирането на другите си проекти.

През първото тримесечие Fiat Chrysler бе с по-голяма загуба - 1,7 милиарда евро.

Пазарите реагираха позитивно на тримесечните резултати на концерна и акциите му на фондовата борса в Милано нарастнаха с 0,8 на 100 до близо 9 евро на акция. През същия интервал на 2019 година Fiat Chrysler е отчел чиста облага от 793 млн. евро, осведоми Българска телеграфна агенция.

Компанията уточни, че през месеците от април до юни са продадени едвам 424 000 автомобила, което е спад с 63 % на годишна основа. Това се дължи на прекъсвания на производството, свързани с пандемията, и нарушавания в търсенето, се отбелязва в прессъобщението.

Автомобилостроителят възнамерява обединение с френската PSA, която има марките Peugeot, Citroen и Opel, с цел да сътвори четвъртият по величина колос в бранша. Очаква се новата група да се споделя Stellantis.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР