Италианският вратар Алесандро Гуарноне е най-новото попълнение на Етър (Велико

...
Италианският вратар Алесандро Гуарноне е най-новото попълнение на Етър (Велико
Коментари Харесай

Етър се подсили с юноша на Милан

Италианският вратар Алесандро Гуарноне е най-новото попълнение на Етър (Велико Търново). Двете страни парафираха контракт до 30 юни 2024 година с алтернатива за още една година. 24-годишният пазач към този момент стартира подготовка с " виолетовите " и се чака да бъде картотекиран още в околните дни.

Алесандро Гуарноне е роден на 27 март 1999 година в Милано, висок е 186 см. Юноша е на Милан, като минава през всички гарнитури на италианския гранд - U15, U17 и U19. През 2019 и 2020 година пази за швейцарския втородивизионен Киасо, а в идващите три сезона е в елитни тимове на Малта. Първата година пази за Биркиркара, а през 2022 и 2023 година за Валета (Малта), като има общо там 58 мача. От 2 ноември Алесандро към този момент е футболист на Етър.

" В Академията на Милан бях от 13 до 19-годишен. После сезон и половина играх в Швейцария във втора дивизия, а в идващите три години бях в елитната дивизия на Малта. Сега към този момент ставам част от Етър. Договорът ми е за една година и в случай че Етър резервира мястото си в елита, опцията е да остана още един сезон. Щастлив съм, че съм тук и съм подготвен да оказа помощ на треньора и съотборниците си да останат в Първа лига ", показа след подписването на контракта си Алесандро Гуарноне.

Той става вторият италиански вратар във великотърновския футбол след Марко Карканджиу, който пази за Етър-24 от 2009 до 2011 година
 Светослав Петров: Жалко... останахме с празни ръце, момчетата плачат в съблекалнята
Светослав Петров: Жалко... останахме с празни ръце, момчетата плачат в съблекалнята

" Изключително съм удовлетворен "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР