Италианският вицепремиер Матео Салвини обяви планове за въвеждане на скъпи

...
Италианският вицепремиер Матео Салвини обяви планове за въвеждане на скъпи
Коментари Харесай

ЕК: Бюджетният дефицит на Италия ще наруши правилата на ЕС

Италианският вицепремиер Матео Салвини разгласи проекти за въвеждане на скъпи политики

Бюджетният недостиг на Италия е напът да наруши разпоредбите на Европейски Съюз през идната година, излиза наяве от пролетната икономическа прогноза на Европейската комисия. Това усилва изгледите за нов конфликт сред Брюксел и антисистемното държавно управление в Рим, написа Financial Times.

Прогнозите са, че италианският недостиг ще стигне 3.5% от Брутният вътрешен продукт през 2020 година, което е покачване от така и така по-високите от упованията 2.5% за тази година и което е над прага на Европейски Съюз от 3%. Причините за утежняването са забавящата се стопанска система, държавните проекти за въвеждане на скъпи политики, в това число мярката за небогати " цивилен приход ", и желанието да се анулира пенсионната промяна.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Присъдата на Европейска комисия

Прогнозираният бюджетен недостиг за 2020 година се подвига внезапно спрямо предходната прогноза на Европейска комисия от 3.1%. Това повишава риска от наказания от страна на Европейски Съюз против Рим и ще укрепи рецензията, че Брюксел е бил прекомерно мек с Италия, когато контракти договорка с популисткото държавно управление на страната по отношение на неговите бюджетни проекти през декември. Рим даде обещание да отсрочи основни разноски и да реализира недостиг от 2.04% през тази година.

Слабата стопанска система извади страната от релсите и остави Брюксел да се чуди какъв брой непоколебим да бъде, когато преглежда бюджетните данни на страните от еврозоната тази година. Присъдата на Европейска комисия се чака седмица след изборите за Европейски парламент през май.

Рискове за стопанската система

Прогнозата сочи, че италианският напредък ще бъде едвам 0.1% от Брутният вътрешен продукт през тази година, което е намаляване спрямо предходните упования за 0.2%. През 2020 година той ще доближи 0.7%. Без промени в политиката на държавното управление италианският дълг ще нарасне до 133.7% от Брутният вътрешен продукт през 2019 година и ще скочи до 135.2% през 2020 година Според Брюксел вложенията ще спаднат с 0.3% за тази година след нарастване с 3.4% през 2018 година

В прогнозата си Европейска комисия обобщава, че държавните разноски ще набъбнат доста след въвеждането на " гражданския приход " и на някои пенсионни ограничения, в това число новото по-ранно пенсиониране, което ще докара до опасности за стабилността на стопанската система.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР