Италианският вътрешен министър Матео Салвини смята, че Русия е имала

...
Италианският вътрешен министър Матео Салвини смята, че Русия е имала
Коментари Харесай

Матео Салвини: Присъединяването на Крим към Русия е законно

Италианският вътрешен министър Матео Салвини счита, че Русия е имала право да анексира Крим. В отговор на въпрос в изявление за " Вашингтон пост " Салвини споделя, че се е провел референдум по въпроса. След изказване на интервюиращия, че референдумът е бил " подправен " министърът показва: " (Това е вашата) позиция... Имаше референдум и 90% от хората гласоподаваха за връщането на Крим в Руската федерация ".
След това интервюиращият пита " какъв референдум бе това с съветски бойци там ", а Салвини дава отговор: " Сравнете го с подправената гражданска война в Украйна, която бе псевдореволюция, финансирана от задгранични сили - сходна на арабските революции. (бел.ред. - самостоятелни инспекции не са разкрили доказателства за това изказване, макар че то бе необятно популяризирано, откакто съветски осведомителни източници го публикуваха). Има някои исторически съветски зони с съветска просвета и обичаи, които законно принадлежат на Руската федерация ".
Попитан за какво Италия желае глобите на Европейски Съюз против Русия поради анексията на Крим да бъдат вдигнати, Салвини дава отговор, че те не са потребни и че съгласно данните вредят на италианския експорт.
По думите му Италия е незаслужено третирана от Европа и приема прекалено много имигранти. " През последните четири години сме приели 654 хиляди мигранти, пристигнали по море. Много получиха политическо леговище. Днес има 170 хиляди мигранти, настанени в хотели и чакащи случаите им да бъдат обработени ", добавя Салвини.
На въпрос какво би трябвало да се направи и дали европейските страни би трябвало да одобряват повече мигранти той дава отговор: " Не. Крайната цел е не да бъдат разпределяни мигрантите измежду няколко европейски страни, а да им попречим да влизат в Европа и да потеглят от Африка. Трябва да се намесим в Африка. Трябва да имаме " План Маршал " за Африка, с цел да подобрим изискванията за живот в страните по генезис ". Министърът отбелязва, че Европа е заделила 6 милиарда евро за Турция и единствено 500 милиона евро за Африка и битката на Италия ще бъде да се харчи повече за Африка.
На въпрос за изборите за Европейски парламент идната година Салвини разяснява, че те ще бъдат извънредно значими. " Европа постоянно е била ръководена от съглашение сред социалистически и демократични партии. Искам да обединя партии, които да станат болшинство в Европейския парламент - партии от Австрия, Холандия, Швеция, Франция, Германия, партии във всяка страна от Европейски Съюз ".
Министърът показва, че за него думата " популизъм " е комплимент. " Ние се стремим към една друга Европа, в която всяка страна от Европейски Съюз да има свободата да взема решение личните си стопански политики ". " Работим, с цел да променим Европа от вътрешната страна ", добавя министърът. Той продължава да е на мнение, че " еврото е било неверен опит. Но откакто го има, би трябвало да подобрим изискванията му ".
На въпрос дали ще гони роми той показва: " не италианците ". " Някои от тях имат италианско поданство. Това не е етнически въпрос. Има ромски лагер в Милано покрай моята къща. Те крадат и горят всичко ", добавя министърът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР