Италианският вътрешен министър Матео Салвини смята, че Русия е имала

...
Италианският вътрешен министър Матео Салвини смята, че Русия е имала
Коментари Харесай

Русия законно е анексирала Крим, според италанският вътрешен министър

Италианският вътрешен министър Матео Салвини счита, че Русия е имала право да анексира Крим. В отговор на въпрос в изявление за " Вашингтон поуст ", Салвини споделя, че се е провел референдум по въпроса. След изказване на интервюиращия, че референдумът е бил " подправен ", министърът показва: " (Това е вашата) позиция... Имаше референдум и 90% от хората гласоподаваха за връщането на Крим в Руската федерация ".

След това интервюиращият пита " какъв референдум бе това с съветски бойци там ", а Салвини дава отговор: " Сравнете го с подправената гражданска война в Украйна, която бе псевдореволюция, финансирана от задгранични сили – сходна на арабските революции. (бел.ред. - самостоятелни инспекции не са разкрили доказателства за това изказване, макар че то бе необятно популяризирано, откакто съветски осведомителни източници го публикуваха) Има някои исторически съветски зони с съветска просвета и обичаи, които законно принадлежат на Руската федерация ".

Попитан за какво Италия желае глобите на Европейски Съюз против Русия поради анексията а Крим да бъдат вдигнати, Салвини дава отговор, че те не са потребни и че съгласно данните вредят на италианския експорт.

По думите му Италия е незаслужено третирана от Европа и приема прекалено много имигранти. " През последните четири години сме приели 654 хиляди мигранти, пристигнали по море. Много получиха политическо леговище. Днес има 170 хиляди мигранти, настанени в хотели и чакащи случаите им да бъдат обработени ", добавя Салвини.

На въпрос какво би трябвало да се направи и дали европейските страни би трябвало да одобряват повече мигранти, той дава отговор: " Не. Крайната цел е не да бъдат разпределяни мигрантите измежду няколко европейски страни, а да им попречим да влизат в Европа и да потеглят от Африка. Трябва да се намесим в Африка. Трябва да имаме " План Маршал " за Африка, с цел да подобрим изискванията за живот в страните по генезис ". Министърът отбелязва, че Европа е заделила 6 милиарда евро за Турция и единствено 500 милиона евро за Африка и битката на Италия ще бъде да се харчи повече за Африка.

На въпрос за изборите за Европейски парламент идната година Салвини разяснява, че те ще бъдат от извънредно значими. " Европа постоянно е била ръководена от съглашение сред социалистически и демократични партии. Искам да обединя партии, които да станат болшинство в Европейския парламент – партии от Австрия, Холандия, Швеция, Франция, Германия, партии във всяка страна от Европейски Съюз ".

Министърът показва, че за него думата " популизъм " е комплимент. " Ние се стремим към една друга Европа, в която всяка страна от Европейски Съюз да има свободата да взема решение личните си стопански политики ". " Работим, с цел да променим Европа от вътре ", добавя министърът. Той продължава да е на мнение, че " еврото е било неверен опит. Но откакто го има, би трябвало да подобрим изискванията му ".

На въпрос дали ще гони роми, той показва: " не италианците ". " Някои от тях имат италианско поданство. Това не е етнически въпрос. Има ромски лагер в Милано покрай моята къща. Те крадат и горят всичко ", добавя министърът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР