Италианският външен министър Антонио Таяни в петък призова Иран да

...
Италианският външен министър Антонио Таяни в петък призова Иран да
Коментари Харесай

Италия призова Иран да проявява здържаност в Близкия изток

Италианският външен министър Антонио Таяни в петък прикани Иран да " демонстрира сдържаност " в Близкия изток , като изиска гаранции за сигурност в Червено море, предава Анадолската организация (АА).

Таяни сподели на X, че е имал дълъг телефонен диалог с иранския външен министър Хосейн Амир-Абдолахян по отношение на последните събития в Близкия изток.

" Повтарям позицията на италианското държавно управление в интерес на мира и деескалацията ", сподели той. " Призовах Техеран да прояви здържаност. "

Министърът сподели още, че е подчертал по време на телефонния диалог н еобходимостта да се подсигурява сигурността на италианските военни сили в Ливан и на неговите търговски кораби в Червено море.

Призивът пристигна на фона на нарасналото напрежение сред Иран и Израел след в сирийската столица Дамаск по-рано този месец, при който бяха убити няколко висши генерали и членове на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война на Иран.

Израелският външен министър Израел Кац заплаши в сряда, че армията на страната му ще удари непосредствено Иран , в случай че Техеран стартира нахлуване от своя територия против Израел.
 Русия приканва Иран и Израел да покажат въздържаност
Русия приканва Иран и Израел да покажат въздържаност

За да се избегне цялостна дестабилизация на обстановката в региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР