Италианският специалист Андреа Буратини от 5 години в България за

...
Италианският специалист Андреа Буратини от 5 години в България за
Коментари Харесай

Андреа Буратини пред Sportal.bg: Работихме много добре заедно с Мартин Стоев

Италианският експерт Андреа Буратини от 5 години в България за волейболен клуб Левски София. 

През последните 2 години той бе асистент на Мартин Стоев начало на юношеския народен тим до 20 години на България, който стана международен вицешампион през 2021 година и бронзов медалист на Евроволей 2022.

След края на Евроволей 2022 Мартин Стоев разгласи, че договорът му отпред на този изтича в края на 2022 година и не е бил подновяван.

Запитан дали има предпочитание да води този отбор на България на Световното състезание през 2023 година, на което страната ни е хазаин, 56-годишният италиански експерт отговори по този начин:

“Засега аз имам концепция, че аз имам подготовка с дребните през януари месец. Аз имам други цели. Аз съм селекционер на националния тим на България за юноши до 17 години. С Мартин Стоев ние работихме доста добре дружно. Мартин работи добре с този тим. Този тим няма квалификации. Този тим, който водихме дружно през 2023 година има присъединяване на Световно състезание в България през юли месец, само че датите не са още конкретизирани. Няма неотложност в това да се реши кой ще води този тим. Сега първото значимо нещо е квалификациите за дребните (U17). После ще забележим. Не е проблем. За мен, Владо Федерацията знаят, че аз мога да направя всичко. Не проблем. Когато е шумна залата и работи, за мен това е живот. За мен това е всичко. Аз нямам боязън да работя, само че за в този момент това не е моят приоритет ”, съобщи Андреа Буратини особено във волейболното предаване на Sportal TV и Sportal.bg - Block Out.

Снимки: Владимир Иванов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР