Италианският шампион Милан постигна комфортна победа с 2:0 над гостуващия

...
Италианският шампион Милан постигна комфортна победа с 2:0 над гостуващия
Коментари Харесай

Класен Милан и феноменален гол на Жиру вдигнаха на крака препълнения Сан Сиро

Италианският първенец Милан реализира удобна победа с 2:0 над гостуващия на препълнения „ Сан Сиро “ отбор на Болоня в дуел от третия кръг на италианската Серия А. Рафаел Леао откри резултата в 21-ата, а Оливие Жиру удвои и  оформи крайния резултат след красиво осъществяване от въздуха.

Още  първата забавна обстановка в мача приключи с гол за домакините. В 21-ата минута Леао беше изведен самичък диагонално и стреля в близкия ъгъл, който обаче не беше затрупан от Лукаш Скорупски - 1:0. В основата на попадението беше новото попълнение Шарл Де Кетелер, който първо лиши топката от състезател на гостите, а по-късно подаде към своя съотборник.

В 26-ата минута точно Де Кетелер изведе и Пиер Калюлю зад защитата, само че ударът на бранителя беше избавен. От повторенията останаха подозрения за засада на французина, което означаваше, че имаше възможност възможен гол да не бъде зачетен.

В 37-ата минута играта беше спряна за малко, откакто Сандро Тонали не се почувства добре и клекна, поради което се наложи да му бъде оказана здравна помощ. Той обаче бързо се върна в игра.



Оливие Жиру можеше да удвои секунди преди края на първото полувреме, само че ударът му излезе в навън. Последният късмет за първата част обаче беше на сметката на Леао, който се оказа в сходна обстановка при попадението си за 1:0, само че този път обаче ударът му беше избавен.

В началните минути на второто полувреме отборът на Болоня опита да сътвори някакви рискове, само че по този начин и не затрудни отбраната на „ росонерите “.

Милан обаче удвои задатъка си в 58-ата минута. Тогава Леао пресече пас на противника и по прелестен метод изведе Жиру зад отбраната, а французинът с още по-красиво осъществяване от въздуха означи във вратата на Скорупски – 2:0.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР