Италианският регион Калабрия предлага до 28 000 евро за три

...
Италианският регион Калабрия предлага до 28 000 евро за три
Коментари Харесай

Калабрия предлага до 28 000 евро на хора до 40 години да започнат бизнес в региона

Италианският район Калабрия предлага до 28 000 евро за три години на всеки, който реши да се реалокира в един от няколкото градове с население по-малко от 2000 поданици. Някои от местата са по крайбрежието, а някои навътре в района - Айета, Сан Донато ди Нинеа, Чивита, Албидона, Качури, Санта Северина, Сант`Агата дел Бианко, Замо и Бова.

Регионалните управляващи обаче не оферират парите просто по този начин. Новите поданици би трябвало да се ангажират и да стартират бизнес - или да отворят нещо свое, или да влагат във към този момент действителен. Освен това ще би трябвало да се реалокират изцяло там и да се записват в един от градовете.



Друго значимо условие е възрастта на претендентите да не надвишава 40 години. Те би трябвало също по този начин да бъдат подготвени да се реалокират в Калабрия 90 дни след приемането на заявката.

Местните управляващи се надяват, че офертата ще притегли млади инициативни хора, които да съживят изчезващите градове.

Все още следва уточняване на всички елементи, точната сума пари, която ще се изплаща ежемесечно, както и дали да включат по-големи села с до 3000 души в офертата, изяснява Джанлука Гало, член на районния съвет в Калабрия.

Той чака младежи, които идват да отворят заведение за публично хранене, хостели или заведения за хранене, занаятчийски магазини или да основат лични ферми, като по този метод притеглят повече туристи в един от най-бедните райони в Италия.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР