Италианският производител на стоманена арматура AFV Beltrame Group планира да

...
Италианският производител на стоманена арматура AFV Beltrame Group планира да
Коментари Харесай

Италиански инвеститор възкресява с €200 милиона фабрика за стоманена арматура в румънското Търговище

Италианският производител на стоманена арматура AFV Beltrame Group възнамерява да влага 200 милиона евро в модернизиране на неотдавна добития цех за стомана в COS Targoviste, в румънския град Търговище. Половината от тази сума ще послужи за създаване на фотоволтаичен парк с конфигурирана мощ 100-120 MW.

Beltrame Group започва производството на арматура в COS Targoviste, като стана единственият производител на арматура с цялостен цикъл на произвеждане в Румъния, който възнамерява да задоволява към половината от вътрешните потребности в строителния бранш.
 Съединени американски щати стопират наложените 25% мита върху украинския импорт на стомана
Съединени американски щати стопират наложените 25% мита върху украинския импорт на стомана

Пореден жест към Украйна

През идващите пет години към 100 милиона евро ще бъдат вложени в модернизиране на машините, като 80% от бюджета ще бъде обособен за закупуване на технологии за понижаване на въглеродните излъчвания, повишение на енергийната успеваемост и прекосяване към кръгова стопанска система посредством наново потребление на запаси и минимизиране боклуци.

Плановете са до петата година от инвестицията да бъдат разкрити към 1000 работни места.

" Рестартирането на вътрешното произвеждане на арматура, главен бранш на стоманодобивната индустрия, е значима стъпка към реиндустриализацията на Румъния и ще обезпечи на страната " глътка пресен въздух " в рецесията на строителните материали, породена от пандемията и спора в Украйна ", сподели Карло Белтраме от AFV Beltrame Group.
 И търговията със стомана е разтърсена от войната в Украйна
И търговията със стомана е разтърсена от войната в Украйна

Цената на стоманените отливки се увеличи до 900 $ за звук

За да възобнови активността в завода, Beltrame Group до момента е наела към 300 чиновници, а до края на юли има намерение да има 450 чиновници. В първата фаза на плана към 10 000 тона арматура на месец ще изоставен фабриката в румънския град Търговище, а през 2023 година индустриалният потенциал ще се усили до към 30 000 тона на месец, което значи над 300 000 тона годишно.

Така заводът ще доставя на Румъния към половината от вътрешните потребности от арматура за строителство, което е към 600 000 - 700 000 тона годишно. В момента Румъния внася целия този материал от България и Турция.

Beltrame Group възнамерява да влага и още 100 милиона евро в създаване на фотоволтаичен парк с конфигурирана мощ 100-120 MW и система за предпазване на сила, която ще зарежда индустриалните блокове.

Освен стартирането в употреба на някогашната стоманодобивна фабрика, Beltrame Group е на финални стадии на разрешаване на строителството на " зелен " цех за арматура и тел, който също ще бъде издигнат на площадката в Търговище.

Beltrame Group приключи придобиването на COS Targoviste през март.

Групата участва в Румъния посредством Donalam, която е основана през 2007 година след придобиването на завода за горещо валцуване Siderca в Кълъраш.

Beltrame е учредена през 1896 година и създава стоманени артикули за потребление в строителството, корабостроенето и изкопни работи, с комерсиална активност в над 40 страни. Компанията ръководи шест завода в Италия, Франция, Швейцария и Румъния, в които работят общо 2000 души, които създават 2 милиона тона стомана годишно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР