Италианският президент Серджо Матарела, известен със своята сдържаност и дискретност,

...
Италианският президент Серджо Матарела, известен със своята сдържаност и дискретност,
Коментари Харесай

Италианският президент отговори на Борис Джонсън

Италианският президент Серджо Матарела, прочут със своята въздържаност и поверителност, отвърна на английския министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, който загатна, че британците са по-свободолюбиви от други народи и по тази причина имат проблеми със спазването на ограничаващите ограничения, въведени поради ковид, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Във вторник пред английските депутати Джонсън съобщи, че във Англия има повече случаи на болест с ковид, в сравнение с в страни като Италия и Германия, тъй като "страната обича свободата " и е доста мъчно британците да бъдат накарани прецизно да съблюдават противоепидемичните напътствията.

По време на аудиенция на остров Сардиния, помолен да разяснява това изявление, Матарела съобщи: "Ние, италианците, също обичаме свободата, само че ни е грижа и за сериозните неща ". Въпросът беше насочен към Матарела в частен диалог, само че отговорът му бързо изтече в локалните медии, а след това италианското президентство удостовери, че той е декларирал тъкмо това.

Англия разгласи тази седмица нови ограничавания, с цел да понижи бързото разпространяване на вируса, откакто държавни специалисти споделиха, че без нови ограничения в страната в средата на октомври може да има по 50 000 нови случая на болест на ден.

Италия, първата страна в Европа, която беше наранена от пандемията, съумява да избегне ново нарастване на случаите на болест.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР