Италианският премиер Марио Драги потвърди плановете си за постигане на

...
Италианският премиер Марио Драги потвърди плановете си за постигане на
Коментари Харесай

РИА: Италия планира постепенно да прекрати руския газ до края на 2024 г.

Италианският министър председател Марио Драги удостовери проектите си за реализиране на самостоятелност от доставките на съветски газ през втората половина на 2024 година, заяви РИА Новости.

„ Според оценките на държавното управление ще можем да станем самостоятелни от съветския газ през втората половина на 2024 година Първите следи от този развой ще бъдат забележими в края на тази година “, сподели той по време на осведомително известие в Сената на италианския парламент.

Според Драги газът е „ преходно гориво “ по пътя към увеличение на производството на сила от възобновими източници. Споразумението, подписано през април с Алжир, акцентира италианският министър председател, планува развиването на различни и възобновими източници и мрежи за транспорт на сила към Италия.

„ Възобновяемата сила е единственият метод да се отървем от изкопаемите горива и да създадем в действителност резистентен модел на напредък. Правителството ще продължи да поставя всички старания, с цел да форсира тези вложения, да унищожи бюрократичните бариери, които пречат на вложенията “, заключи Драги.

Програмата за деяние на италианското държавно управление в региона на енергийните доставки планува увеличение на вноса през южните и източните газопроводи, по-специално от Алжир и Азербайджан. Тогава Италия има намерение да обезпечи доставките на полутечен природен газ, както и да усили потреблението на възобновими енергийни източници и да спести запаси. Според държавни чиновници Италия си е сложила за цел да размени размера на доставките на съветски газ в размер на 29 милиарда кубически метра годишно.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР