Италианският премиер Джузепе Конте спечели вчера вот на доверие в

...
Италианският премиер Джузепе Конте спечели вчера вот на доверие в
Коментари Харесай

Джузепе Конте спечели вот на доверие в Сената

Италианският министър председател Джузепе Конте завоюва през вчерашния ден избор на доверие в горната камара на италианския парламент, съобщи Ройтерс.

Това ще разреши на държавното управление на Конте да остане на власт, макар че една от партиите, участващи в ръководещата коалиция, се отдръпна от нея предходната седмица, цитира Българска телеграфна агенция.

Конте завоюва вота на доверие в италианския Сенат, който е с общо 321 места. В поддръжка на държавното управление гласоподаваха 156 сенатори, срещу държавното управление гласоподаваха 140 сенатори, а 16 сенатори гласоподаваха "въздържал се ".

Въпреки че държавното управление му оцеля, Конте не съумя да събере нужните за безусловно болшинство в Сената 161 гласа.

До вота на доверие се стигна, откакто дребната партия "Италия вива " напусна ръководещата коалиция поради различия с премиера Конте по отношение на политиката му във връзка с здравната рецесия и рецесията на италианската стопанска система.

За да подсигурява успеха си във вота на доверие и оставането си на власт, Конте бе заставен да разчита на трима пожизнени сенатори и на двама сенатори, които са членове на опозиционната партия "Напред Италия ", отбелязва Ройтерс.

Въпреки че 17-месечното държавно управление на Конте ще остане на власт, то ще се сблъска със съществени усложнения да прокара каквато и да било смислена политическа стратегия в мощно разделения италиански парламент, в случай че министър председателят не успее да притегли още депутати в редиците на ръководещата коалиция, отбелязва Ройтерс.

Ако беше изгубил вота на доверие в Сената, Конте щеше да бъде заставен да подаде оставка, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР