Италианският премиер Джузепе Конте предупреди днес, че страната му навлиза

...
Италианският премиер Джузепе Конте предупреди днес, че страната му навлиза
Коментари Харесай

Конте: Италия навлиза в рискова седмица

Италианският министър председател Джузепе Конте предизвести през днешния ден, че страната му навлиза в „ най-рисковите седмици ” и прикани за съгласуван европейски отговор на пандемията от ковид, съобщи БГНЕС.

„ Необходима е европейска съгласуваност във връзка с здравните и икономическите ограничения “, съобщи Конте пред вестник „ Corriere della Sera “ преди плануваната видеоконференция сред водачите от групата на Г-7.

" Време е за смели избори и Италия може да предложи забележителен принос, защото беше първата страна в Европа, която има опит с разпространяването на вируса ", сподели той.

Италия беше първата страна членка на Европейски Съюз, която затвори учебните заведения и съвсем всички предприятия в опит за забави световната пандемия, която аргументи гибелта на 1809 души от предишния месец насам. Повече от половината смъртни случаи, породени от COVID-19 отвън Китай, са регистрирани точно в Италия.

" Учените ни споделят, че към момента не сме достигнали своя пик. Това са най-рисковите седмици и се нуждаем оптимално от защитни ограничения ", сподели Конте. Според него, не се постанова въвеждането на нови забрани, само че прикани всички да останат у дома колкото е допустимо повече и да излизат на открито сами.

Италия е изправена пред две едновременни закани за здравната си система. Легловата база в лечебните заведения, които подхождат на международните стандарти и се намират в по-богатия север, са на привършване. Поради огромния брой инфектирани и смъртни случаи, личният състав там е претрупан.

Конте се притеснява, че медицинските центрове в по-бедния юг, който е по-малко обиден от вируса, няма да могат да се оправят при положение на увеличение броя на инфектираните.

„ Вече не можем да си позволим поведенчески неточности “, сподели Конте и прикани неотложно да бъде прекъсната практиката хора да напущат Милано през почивните дни с цел да прекарат време със фамилиите си или в къщите си на юг.

Той разгласи, че вирусът " е най-голямото предизвикателство през последните десетилетия ". /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР