Италианският премиер Джузепе Конте подчерта в понеделник, че ще е

...
Италианският премиер Джузепе Конте подчерта в понеделник, че ще е
Коментари Харесай

Джузепе Конте: Италия се нуждае от план за възстановяване от коронавируса

Италианският министър председател Джузепе Конте акцентира в понеделник, че ще е нужен " проект за възобновяване ", с цел да може страната да преодолее икономическото влияние на коронавирусната пандемия.

Съществуващите стопански ограничения са незадоволителни за поддръжка на стопанската система и бизнеса в страната, предизвести той.

" Щетите ще бъдат съществени и необятно публикувани. Ще е нужен същински " проект за възобновяване ". След ковид, нищо няма да бъде както преди. Ще би трябвало да седнем и да преформулираме разпоредбите на търговията и свободния пазар ", зави Конте в изявление за италианския вестник " Кориере Дела Сера ".

Правителството на Италия разгласи, че плануваната икономическа помощ за фирмите и семействата ще бъде в размер на към 25 милиарда евро, като се чака новите ограничения да бъдат утвърдени на държавно съвещание по-късно през днешния ден.

Джузепе Конте посочи, че не е належащо да се вкарват нови забрани по отношение на ковид, а прецизно да се съблюдават съществуващите.

Италианското държавно управление наложи предходната седмица ограничавания на национално равнище, с цел да противодейства на разпространяването на ковид - затваряне на учебни заведения и магазини, анулация на спортни събития и възбрана на хората да излизат от домовете си, с изключение на в неотложни случаи.

" Учените ни споделят, че епидемията не е достигнала пика си, тези седмици ще бъдат най-рискованите " и е нужно да се вземат оптимално съществени ограничения, акцентира Конте.

Според него е " нужна европейска съгласуваност на здравните и икономическите ограничения " против ковид.

" Дойде моментът да бъдат направени смели избори и Италия може да окаже забележителна помощ в качеството си на първата страна, която се сблъска с толкоз съществено разпространяване на вируса ", сподели още италианският министър председател

Италия е втората най-тежко наранена от ковид страна в света след Китай, където заболяването се появи за първи път в края на предходната година.

Пандемията от ковид към този момент докара до гибелта на над 1800 души в Италия, до момента в който броят на инфектираните доближи близо 25 000.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР