Италианският премиер Джузепе Конте обяви, че мерките за изолиране на

...
Италианският премиер Джузепе Конте обяви, че мерките за изолиране на
Коментари Харесай

Италия удължава изолацията на населението на страната

Италианският министър председател Джузепе Конте разгласи, че ограниченията за уединяване на цялото население на страната, прилагани от една седмица, ще бъдат удължени до 3 април, предадоха Българска телеграфна агенция и Франс прес.

"Мерките, които взехме, както тези, които водят до затваряне на огромна част от предприятията и прекратяване на самостоятелните действия в страната, както и тези, касаещи учебните заведения, може да бъдат удължени единствено при приключване на крайния им период ", сподели Конте пред в. "Кориере каузи сера ".

"Избегнахме рухването на системата, ограничаващите ограничения действат и е явно, че когато (разпространението на заразата) доближи пик и след това стартира да понижава, най-малкото като проценти, след няколко дни, уповавам се, ние няма да можем да се върнем неотложно към предходния живот ", добави той.

Пандемията лиши живота на 475 души в Италия през последните 24 часа. Това е най-големият брой жертви, регистриран от една страна за един ден, напомня Франс прес.

Общо близо 3000 души починаха в Италия от болестта Ковид-19, причинявано от ковид. Броят на смъртните случаи в страната към този момент приближава този в в Китай (3200).

Конте съобщи, че за момента не мисли да стяга ограничаващите ограничения, само че е подготвен да работи, в случай че те не се съблюдават.

Италианска провинция даде зелена светлина на армията да се намесва при нарушаването на карантината

Трябва да проявим разсъдък и да действаме най-добросъвестно, за нарушителите обаче се плануват наказателни наказания и те ще бъдат прилагани прецизно ", предизвести той.

"Съгласен съм с кметовете, които също по този начин затвориха парковете и публичните градини, едно нещо е да спортуваш, а друго - да превърнеш тези публични места в място за събиране на доста хора, което е недопустимо ", добави Конте.

Няколко представители на управляващите в областите в Северна Италия, където болестта продължава да се популяризира с бързи темпове, считат, че в случай че през идните дни няма закъснение, ще би трябвало да се плануват още по-строги ограничения, като възбрана за джогинг. Областният шеф на Венето Лука Дзая дефинира като "изключително решение " опцията за следене на напредванията на физически лица посредством мобилните им телефони за да се съблюдава слагането под карантина, даже това да нарушава персоналната им цялост.

От една седмица 60-милионното население на Италия е сложено в изолираност. Италианците имат право да се придвижват единствено по професионални или неотложни аргументи, като всякакво събиране на хора е неразрешено. Училищата са затворени.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР