Италианският премиер Джузепе Конте е на мнение, че операторът на

...
Италианският премиер Джузепе Конте е на мнение, че операторът на
Коментари Харесай

Конте: Парите за компенсациите от трагедията в Генуа са недостатъчни

Италианският министър председател Джузепе Конте е на мнение, че операторът на държавна инфраструктура Аутостраде пер л`Италия (Autostrade per l`Italia) може да усили 4-5 пъти сумата от 500 милиона евро, планувани от компанията за премахване на последствията от съдбовното сриване на моста в Генуа и за фамилиите на жертвите от случая, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Определената сума е прекомерно дребна на фона на облагата, която имат за тази година. Те биха могли да усилят сумата четири или пет пъти, съобщи Конте в изявление за в. " Кориере каузи сера ". 

Аутостраде пер л`Италия е поделение на инфраструктурния холдинг Атлантия (Atlantia). Тя ръководи автомагистралата А10, част от която е срутилият се предходната седмица виадукт покрай Генуа. При нещастието починаха над 40 души и десетки бяха ранени.

По думите на премиера сумата от 500 милиона евро може да се преглежда единствено като частична отплата. Той акцентира, че въпросът не е обвързван по никакъв метод със започнатата процедура по повреждане на контракта за концесия сред страната и Атлантия.

На въпроса дали държавното управление възнамерява да национализира пътните концесии Конте отговори, че държавното управление ще изследва най-хубавия метод да отговори на публичния интерес, отбелязва Ройтерс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР