Италианският премиер Джорджа Мелони в сряда призова колегите си лидери

...
Италианският премиер Джорджа Мелони в сряда призова колегите си лидери
Коментари Харесай

Мелони призовава ЕС да направи повече срещу нелегалната имиграция

Италианският министър председател Джорджа Мелони в сряда прикани сътрудниците си водачи от Европейския съюз да създадат повече за прекъсване на незаконната имиграция и попречване на нови нещастия в морето, откакто при корабокрушение край Италия, съобщи " Ройтерс ".

Мелони, която оглавява дясна коалиция, сподели, че незаконните групи и трафикантите на хора не би трябвало да могат да управляват потока от мигранти и предизвести за невиждан напън от броя на хората, които се пробват да стигнат до Европа.

В писмо до водачите на Европейски Съюз Мелони прикани за незабавни стъпки, с които да се противодейства на противозаконните заминавания, предлагайки вероятността за " специфични заплащания за страните на генезис и пренос, тъй че те да сътрудничат интензивно ".
Нейните мнения пристигнаха откакто броят на мигрантите, жертви на корабокрушението в неделя край южния италиански бряг, набъбна до 67, а доста хора към момента са в неопределеност. Спасителите откриха още две деца, с което малолетните жертви на нещастието станаха 16.
Някои родственици дойдоха от Северна Европа, с цел да оплачат мъртвите и да се опитат да открият оживели. Спасителите споделиха, че множеството мигранти са били от Афганистан, а други от Пакистан, Иран, Сомалия и Сирия.

Плавателният съд, който съгласно управляващите е превозвал до 200 мигранти, е отплавал от Турция.

Критики към държавното управление

Трагедията ускори дебата за миграцията в Европа и Италия, където за благотворителните организации за избавяне на мигранти провокираха рецензии от Организация на обединените нации и други.

, новият водач на италианската опозиционна лявоцентристка Демократическа партия, разкритикува вътрешния министър Матео Пиантедоси, след негови мнения, в които наподобява упрекна мигрантите и трафикантите, че подхващат рискови морски пътувания със фамилиите си.

" Каква действителна опция имат хората, които бягат в търсене на отбрана, с изключение на да бъдат измъчвани до гибел или да умрат в морето? ", попита Шлайн в Народното събрание.

В писмото си Мелони сподели, че страните би трябвало да са свободни да вземат решение какъв брой имигранти желаят да одобряват по законни пътища.

Тя добави, че Европейски Съюз би трябвало да дава помощ на жертвите на войни и бедствия както отвън своите граници, по този начин и посредством основаване на филантропични коридори за тези, които е избрал да одобри.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР