Италианският премиер Джорджа Мелони пое политическата отговорност за решението на

...
Италианският премиер Джорджа Мелони пое политическата отговорност за решението на
Коментари Харесай

Мелони пое отговорност за данъка върху банките, който разтърси пазарите

Италианският министър председател Джорджа Мелони пое политическата отговорност за решението на държавното управление от предходната седмица да наложи налог от 40% върху непредвидените облаги на банките - ход, който обезпокои вложителите и в началото унищожи 10 милиарда $ от пазарната стойност на италианските банки, съобщи Блумбърг.

Противоречивият данък, комбиниран с голям брой други ограничения на последното съвещание на на държавното управление преди ваканцията, е бил самодейност на Мелони, съобщи самата тя в изявление за италиански вестници от ваканционната си резиденция в южния район Пулия. Тя настоя, че мярката е минала през кабинета предишния понеделник, с цел да се избегне закъснение на утвърждението.

„ Банковата система бързо увеличи лихвените проценти по ипотеките, само че остави непроменени тези за спестяванията и беше основано деформиране “, сподели Мелони пред Corriere della Sera, la Repubblica и La Stampa в изявлението, оповестено в понеделник. „ Разбира се, че бих го направила още веднъж. Това е самодейност, която желаех, тъй като считам, че би трябвало да изпратите обръщение за концепцията за обективна страна. “, добави тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР