Италианският план за изграждане на не може да се сравни

...
Италианският план за изграждане на не може да се сравни
Коментари Харесай

Италия отхвърля сравненията на плана ѝ за мигрантите с този на Великобритания

Италианският проект за създаване на не може да се съпостави с опитите на Англия да  Това съобщи италианският външен министър Антонио Таяни, представен от " Ройтерс ".

Той увери, че методът, по който ще се обработват молбите, ще отбрани изцяло правата на бежанците.

По-рано този месец дясното държавно управление на Джорджа Мелони разгласи проекта като последното си изпитание да възпре възходящия мигрантски напор от Африка и да облекчи натиска върху приемните центрове в цялата страна.

Италия ще построи два мигрантски лагера в Албания, които ще одобряват до 3000 души едновременно. Това е първото сходно съглашение, включващо страна отвън Европейски Съюз, която приема мигранти от името на страна членка.

През 2016 година Европейски Съюз подписа договорка с Турция, с цел да попречи на търсещите леговище да пътуват нелегално към блока.
 Албания ще приема по не повече от 3000 мигранти след съглашението с Италия
Албания ще приема по не повече от 3000 мигранти след съглашението с Италия

Очаква се през страната годишно да минават по 36 000 мигранти

" Към мигрантите ще се отнасят съгласно италианските и европейските стандарти ", акцентира Таяни пред долната камара на Народното събрание.

" Този ​​план не е съпоставим със съглашението сред Англия и Руанда ", отсече той, отхвърляйки сравненията сред италианската самодейност и тази на Лондон, която

Съгласно проекта на Италия лагерите ще работят под италианска пълномощия и би трябвало да отворят порти напролет на 2024 година

Таяни съобщи, че Италия ще поеме всички разноски, в това число построяването и защитата на центровете, и ще заплати 16,5 милиона евро за първичните разноски.

Депутатите от опозицията упорстваха Мелони да изиска утвърждение от Народното събрание за договорката, контрактувана с нейния албански сътрудник Еди Рама, откакто държавното управление уточни, че то не е безусловно належащо въз основа на италианското законодателство.
 Еди Рама оказва помощ на Италия, само че лагерите отвън Европейски Съюз няма да решат казуса с миграцията
Еди Рама оказва помощ на Италия, само че лагерите отвън Европейски Съюз няма да решат казуса с миграцията

Споразумението е първият образец за страна отвън Европейски Съюз, приемаща мигранти от името на страна от Съюза

Въпреки това Таяни - наследникът на някогашния министър председател Силвио Берлускони отпред на съдружната партия " Форца Италия " - означи, че кабинетът ще показа законопроект за формалното одобрение на съглашението с Албания.

" Надяваме се, че може да бъде утвърден във времева рамка, която е в сходство с неотложността на оправянето с ръководството на възходящите миграционни потоци ", уточни той.

От началото на годината по море в Италия са пристигнали към 150 000 мигранти, спрямо към 94 000 през същия интервал на 2022 година
 Брюксел одобри мигрантското съглашение сред Италия и Албания
Брюксел одобри мигрантското съглашение сред Италия и Албания

То не е обект на европейското право
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР