Италианският първенец Милан оглави временното класиране в група Е“ на

...
Италианският първенец Милан оглави временното класиране в група Е“ на
Коментари Харесай

Милан пречупи палача на Лудогорец в Шампионска лига

Италианският отличник Милан оглави краткотрайното класиране в група „ Е “ на Шампионска лига, откакто завоюва с 3:1 семейството си на Динамо (Загреб).

„ Росонерите “ означиха попадения в края на първото от дузпа и при започване на второто полувреме, с цел да пречупят хърватският гранд, който в профил българския Лудогорец по пътя си към груповата фаза на шампионата.

С главен принос за двата гола бе Рафаел Леао, който създаде наказателния удар, осъществен от Оливие Жиру преди почивката, а след нея асистира отлично на Алексис Салемакерс, с цел да вкара белгиецът с глава.

Най-дейният от състава на гостите Мислав Оршич понижи резултата в 56-ата минута, само че в 77-ата резервата на италианците Томазо Побега постави точка на разногласието с доста красиво попадение.

Успехът бе първи за Милан в тазгодишното издание на Шампионска лига. След него момчетата на Стефано Пиоли превзеха върха в групата с 4 точки, до момента в който Динамо остана втори с 3 преди изиграването на другата среща от потока сред Залцбург и Челси.

Още преди приключването на първата минута Диас откри с пас Жиру на добра позиция, само че отиграването на нападателя не беше положително и топката беше изчистена. В шестата минута Сандро Тонали стреля с глава, само че с това прати топката над вратата. Три минути по-късно Жиру насочи отдалечен шут, който също се оказа неакуратен. В 20-ата минута Диас пусна страховит прехвърлящ пас към Леао, който нахлу в наказателното поле, само че топката му беше избита в корнер. Две минути по-късно Бенасер стреля мощно от отдалеченост, само че ударът му отиде тъкмо при Ливакович, който го отрази. Последва шут на Леао, оказал се разочароващ, както и нов изстрел на португалеца, който обаче беше блокиран.В 28-ата минута Ариян Адеми нанесе рисков удар в близкия ъгъл, само че Майк Менян съумя да го избие в корнер. След това пристигнаха уловен удар на Жиру с глава и отдалечен шут на Диас в навън. В 35-ата минута Оршич опита удар, който мина около вратата на домакините. Четири минути по-късно Салемакерс също опитва мерника си с шут от разстояние, само че топката приключи в ръцете на Ливакович. Жиру пък насочи прекомерно лек удар, който също беше уловен от вратаря. Солидната защита на гостите обаче се пропука тъкмо преди почивката, когато Йосип Шутало фаулира Леао в наказателното поле и Хесус Хил Мансано не се поколеба да уточни бялата точка, откъдето Жиру беше прецизен за 1:0. Така 35-годишният нападател се трансформира във втория най-възрастен французин с гол в ШЛ в историята на шампионата, като той отстъпва единствено на Лоран Блан, който го прави през 2002-ра на 36 години.Второто полувреме стартира по този начин, както завърши първото – с гол на „ росонерите “. Леао нахлу в наказателното поле и центрира, а Салемакерс беше прецизен с глава за втория си гол в това издание на шампионата. Хърватите обаче дадоха отговор стремително в 56-ата минута, когато на собствен ред означиха попадение. Тогава Оршич пусна пас към Петкович, който сред цели четирима противникови играчи върна топката на своя съотборник, а той със своя шут понижи изоставането на отбора си. Последва дълго мъртвило, нарушено от нов гол в 77-ата минута. Тогава резервата Побега комбинира с Тео Ернандес и с мощен шут се разписа за първи път с екипа на „ росонерите “.

В другия ранен дуел от шампионата Шахтьор Донецк и Селтик приключиха 1:1 в среща от група F. Двата гола обаче вкараха украинците. Артьом Бондаренко в 10-ата минута си вкара автогол, а в 29-ата Михайло Модрук изравни. Шахтьор поведе с 4 точки, следван от Реал Мадрид с 3, Селтик с 1 и Лайпциг с 0 преди мача на " белите " против германците по-късно през днешния ден. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР