Италианският национален превозвач "Алиталия" направи последния си полет в 75-годишната

...
Италианският национален превозвач "Алиталия" направи последния си полет в 75-годишната
Коментари Харесай

"Алиталия" направи последния си полет

Италианският народен транспортьор "Алиталия " направи последния си полет в 75-годишната си история. Причините са финансови проблеми.

Самолетът от Каляри до Рим се приземи малко след 23 часа локално време и означи края на самолетната компания. Тя ще бъде сменена с нов народен транспортьор, наименуван ИТА - напълно благосъстоятелност на италианското държавно управление. Нейни полети за и от София се чакат от август следващата година.

Чрез обществен търг и против сумата от 90 милиона евро новоучредената ИТА си извоюва правото да употребява името на историческата самолетна компания. Новата започва с 2 800 души личен състав против 10 500 на "Алиталия " и ще разполага единствено с 52 самолета като начало.

Първият полет на новата самолетна компания е през днешния ден от Милано летище "Линате " до Бари в 6,20 часа локално време. Последният на "Алиталия " бе от Рим до Каляри и назад нощес с прочувствено довиждане на една стюардеса.

За през днешния ден са планувани митинги на личния състав на към този момент несъществуващата самолетна компания, което ще помрачи старта на новата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР