Италианският министър на здравеопазването Роберто Сперанца обяви днес затягане на

...
Италианският министър на здравеопазването Роберто Сперанца обяви днес затягане на
Коментари Харесай

Смъртността през 2020 година в Италия - най-висока от Втората световна война насам

Италианският министър на опазването на здравето Роберто Сперанца разгласи през днешния ден стягане на ограниченията в битката против. Заразата аргументи гибелта на близо 100 000 души в страната досега.
Областите Фриули-Венеция Джулия и Венето, които до момента бяха в " жълта категория ", минават в " оранжева категория ", до момента в който Кампания става " алена зона ". Промяната в категоризирането влиза в действие от понеделник и се постанова поради утежняване на епидемиологичната обстановка в тези три области. Категоризирането е обвързвано с избрани ограничавания, като в зоните с алено остават да работят единствено търговски обекти от значително значение, а учениците учат отдалечено. Ресторантите са затворени и има даже някои рестрикции в доставките на храна, които те могат да вършат. Ограничава се и излизането в рамките на общината, в която хората живеят. В оранжевите зони заведенията за хранене не одобряват клиенти, а учат единствено учениците от по-малките класове. Забранява се напредването сред общините в дадена област. Най-свободни са ограниченията в жълтите зони, където работят и заведенията за хранене.
 Коронавирусът отсрочи изборите в Италия Коронавирусът отсрочи изборите в Италия
Италианското държавно управление заяви, че отсрочва за есента плануваните за лятото локални избори, в това число за кметове на огромните градове,...
Вчера специалисти предизвестиха, че Италия е влезнала в трета вълна на болестта. Днес Висшият институт по опазване на здравето, който съветва държавното управление в битката му против епидемията, сподели, че за първи път от седем седмици показателят на разпространяване на болестта е минал над сериозната стойност 1 и е достигнал 1,06. Това демонстрира, че в този момент един инфектиран може да болести повече от един човек, оповестява.
В интервала 24 февруари - 2 март случаите на болест в Италия набъбнаха с една трета спрямо миналата седмица и доближиха 123 000 души, което е най-високата седмична цифра от декември до момента. Това нарастване съответствува с разпространяването на английския вид на вируса, който е станал преобладаващ в страната. Други разновидности също не престават да будят безпокойствие.
Иначе в цяла Италия работи вечерен час и общите ограничаващи ограничения, включващи възбрана за напредване сред областите, остават в действие до 6 април. На локално равнище управляващите на обособени области също взимат ограничения. Така да вземем за пример от през днешния ден до 14 март управляващите на Ломбардия, където е Милано, оповестиха региона за мрачно оранжева, което значи, че тя е напът да бъде категоризирана като алена, съобщи АДН Кронос. Преустановява се присъственото образование за всички възпитаници, има в действие възбрана за вървене по вили и за посещаване на други обитаеми жилища. Може да пазари единствено един член на фамилията, като той не може да води в магазина със себе си малолетни или възрастни хора. Забранено е да се употребяват и зоните за игра и за спорт в парковете и градините. Разрешава се обаче напредването в рамките на общините, само че с основателна причина.
В Италия продължава имунизационната акция, като имунизирани с две дози са 1,56 милиона души. Инжектирани са общо 5 милиона дози ваксини. Властите са си сложили за цел да слагат по 300 000 дози на ден.
 Италия блокира износа на ваксини AstraZeneca, създадени в страната Италия блокира износа на ваксини AstraZeneca, създадени в страната
Италия блокира през днешния ден износа за Австралия на ваксини против COVID-19 на компанията AstraZeneca, създадени на италианска територия, преда...
Същевременно през днешния ден италианският Статистически институт сподели, че в страната смъртността предходната година е била най-висока от Втората международна война насам, съобщи ДПА. Миналата година са регистрирани 746 146 смъртни случая. Това е с 15 % повече в съпоставяне със междинното за интервала 2015 година - 2019 година Само в интервала март-декември на предходната година има 20 % повече смъртност от междинното за предходните пет години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР