Италианският халф на ЦСКА Стефано Белтраме често е търсен от

...
Италианският халф на ЦСКА Стефано Белтраме често е търсен от
Коментари Харесай

Белтраме: Групата ни в Лига Европа можеше да е и по-тежка

Италианският халф на ЦСКА Стефано Белтраме постоянно е издирван от публицисти в родината си след жребия за груповата фаза на Лига Европа, който събра " алените " с Рома. Бившият футболист на Ювентус е оптимист за представянето на отбора и счита второто място в групата за постижимо. Белтраме не крие, че се надява един ден да получи опция да се потвърди в Серия " А ". Той показа и какви са наблюденията му от метода, по който пандемията се отразява на живота в България.

" Коронавирусът нанася доста вреди и в България. Сега животът до известна степен се завърна към естественото, маските не са наложителни навън, само че в последните дни броят на инфектираните се усилва. За страдание, лечебните заведения тук не са на толкоз високо равнище, както в Италия. Изолацията? В София два месеца стояхме затворени у дома и чиновници на клуба ни доставяха нужните артикули по домовете ", описа Белтраме.

" Изиграхме 4 мача в Лига Европа и ги спечелихме всичките. Победата в Базел беше героизъм. Паднахме се в много уравновесена група. Можехме да изтеглим и по-трудни противници. Рома е любимец, а другите три тима ще се борят за второто място. Именно това е нашата цел ", уточни халфът.

" Вече съм играл на " Олимпико " с дублиращия тим на Ювентус. Сега чувството ще е напълно друго, само че тъпо, че няма да има почитатели. Със сигурност ще си разменя фланелката с моя добър другар Леонардо Спинацола. Сега още не мислим за Рома, започваме с ЧФР Клуж и това е мач, който ще дефинира пътя ни в групата ", счита италианецът.

Белтраме призна, че е удивен от почитателите на " алените " и се похвали, че е измежду техните любимци. Попитан за най-важните футболисти в отбора, той уточни Али Соу и Валентин Антов.

" Соу се оправя доста добре. Той трябваше да подпише с Дижон, само че в последна сметка остана. Капитанът ни Антов е роден през 2000 година, само че е доста първокласен бранител и напредва бързо. В последния ден от трансферния прозорец взехме и двама футболисти от Уотфорд - Адалберто Пеняранда и Джером Синклер, които много ще ни оказват помощ ", уверен е Белтраме.

" Пристигнах в България през януари и месец и половина по-късно се случи злополуката с COVID-19, след която спряхме да играем. Футболът тук е силов, залага се доста на физиката. Първенството обаче се развива, има прогрес в тактическо отношение. Големите ни противници са Лудогорец и Левски ", показа халфът.

" Да играя в чужбина е хубаво преживяване. Вече знам британски и нидерландски, а желая да науча и български, само че няма да е елементарно, тъй като езикът е много сложен. Със сигурност присъединяване в Лига Европа е чудесна опция. Ще дам всичко от себе си и нека имам шанса да се върна в Италия и да се утвърдя в Серия " А ", сподели още Белтраме.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР