Италианският гранд победи Каляри с 2:0 като домакин в мач

...
Италианският гранд победи Каляри с 2:0 като домакин в мач
Коментари Харесай

Ювентус би скромно изпадащ и се доближи опасно близо до топ 4

Италианският гранд победи Каляри с 2:0 като хазаин в мач от 19-ия кръг в Серия А. Мойс Кийн в края на първата част и Федерико Бернардески в края на втората означиха попаденията на " Алианц Стейдиъм ", които изкачиха отбора до петото място в подреждането.

След единствено единадесет минути игра Ювентус можеше да излезе напред в резултата. Мойс Кийн доближи до подаване в наказателното поле и стреля с глава, само че ударът му срещна лявата греда на вратата на Каляри. В идващите минути " бианконерите " направляваха топката, само че не сътвориха нищо рисково.
В 40-ата минута обаче " остарялата госпожа " поведе. Федерико Бернардески центрира в наказателното поле, а Мойс Кийн съумя да засече подаването на съотборника си и да прати топката в мрежата на вратаря Краньо - 1:0!


След почивката първото голово състояние пристигна в 61-вата минута, когато футболистът на Каляри Енрике Далберт си освободи пространство за удар в наказателното поле на Ювентус, само че изстрелът му профуча малко настрана от задачата.
В средата на втората част Жоао Педро също бе покрай изравнително попадение, само че негов удар с глава бе париран от стража Войчех Шчесни. В идващите минути Ювентус съумя да предотврати рискови офанзиви към своята врата и последователно затвори мача.
В 83-ата минута Ювентус затвори мача с второ попадение. Федерико Бернардески получи положително подаване, след което се настройки за удар и прониза вратата на Каляри - 2:0!
С успеха Ювентус към този момент се подрежда на пета позиция в Серия А с 34 точки - с три повече от шестия и седмия Рома и Фиорентина, които са с мач по-малко. " Бианконерите " се възползваха и от - четири точки разделят Юве от топ 4.
Каляри пък затъва още повече: отборът е 19-и с едвам 10 пункта, като позволява втора поредна загуба. В идващия кръг Ювентус посреща борещия се за купата Наполи, до момента в който Каляри гостува на Сампдория.


СТАРТОВИ СЪСТАВИ
Ювентус: Шчесни, Алекс Садро, Де Лихт, Бонучи, Куадрадо, Артур, Бентанкур, Рабио, Кийн, Бернардески, Мората
Каляри: Краньо, Карбони, Чепители, Дзапа, Далберт, Олива, Граси, Дейола, Беланова, Паволети, Жоао Педро

ПРЕДИ СРЕЩАТА:
Ювентус не стартира добре акцията, само че в последните си мачове сподели, че е кадърен да се пребори за място в зона " Шампионска лига ". Три победи в последните читири мача сложиха " бианконерите " на седма позиция с 31 пункта - с еднакъв брой с петия и шестия Рома и Фиорентина.
Сега на пътя на Ювентус е един от най-слабите тимове в Серия А през този сезон - Каляри, който заема предпоследното 19-о място и има единствено една победа в шампионата отпреди 11 мача. Каляри е с една от четирите най-слаби защити в шампионата и с втората най-слаба офанзива.
Ювентус пък е с най-слабата офанзива в топ 10 след тази на Торино, само че пък може да се похвали с най-силната отбрана в Серия А след тези на Интер и Наполи.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР