Италианският гранд Интер може да обяви банкрут. Финалистът в Шампионска

...
Италианският гранд Интер може да обяви банкрут. Финалистът в Шампионска
Коментари Харесай

ШОК! Интер пред банкрут

Италианският гранд Интер може да разгласи фалит. Финалистът в Шампионска лига и водач в Серия А е в тежка финансова обстановка. Грандът от Милано е изплатил годишна отплата на 10 от своите членове на борда. Всички те са част от управителния съвет, в това число основният изпълнителен шеф на корпорацията Алесандро Антонело и основният изпълнителен шеф на спорта Джузепе Марота. Те са получили по-малко заплащане спрямо 2,16 милиона $ за финансовата 2022/2023 година.

Наскоро Интер съумя да понижи оперативните си разноски с 11,8% до 425,5 млн. евро, само че в това време и приходите са спаднали с 3,2% до 425,5 млн. евро. Като се прибавят и други разноски, клубът приключи сезон 2022/23 със загуба от 85 млн. евро, а прогнозите сочат, че неподходящата обстановка ще продължи и през идващите години. В момента отговорностите на Интер възлизат на 807 млн. евро.
Според пресата на Апенините, клубът е съумял краткотрайно да закрепи ситуацията с помощта на продажбите на Марсело Брозович в Ал-Насър за 20 милиона $ и Андре Онана на Манчестър Юнайтед за 57 милиона $.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР