Италианският град Милано спря да вписва в своя граждански регистър

...
Италианският град Милано спря да вписва в своя граждански регистър
Коментари Харесай

Милано спира да регистрира еднополови двойки като родители

Италианският град Милано спря да вписва в своя цивилен указател актовете за раждане от чужбина, в които като родители на детето се показват двамата членове на еднополова двойка, заяви АНСА.

Решението е било взето, откакто префектът на Милано е издал окръжно писмо за тази процедура въз основа на съвещания с вътрешното министерство.

За този ход канцеларията на префекта се е позовала на закона за медицински асистираната репродукция, която в Италия е разрешена единствено за хетеросексуални двойки. Този закон също по този начин афишира за нелегално сурогатството.

Решението още веднъж разпалва дебатите по отношение на консервативния дневен ред на дясното държавно управление на италианската министър-председателка Джорджа Мелони, която пристигна на власт като бранител на обичайните християнски полезности и се афишира срещу джендър идеологията и лобито на ЛГБТ общността, отбелязва Ройтерс.

Италия узакони гражданските съюзи сред хора от един пол през 2016 година Те обаче нямат право да осиновяват деца. При неналичието на ясно законодателство по въпроса някои съдилища се произнасяха в интерес на това еднополови двойки да осиновяват децата едни на други, а кметовете на някои градове като Милано записаха сурогатни раждания на деца за еднополови двойки.

Кметът на Милано Джузепе Сала, който е левоцентрист, сподели, че ще съблюдава заповедта на префекта, само че ще продължи да води политическа битка, с цел да бъдат признавани и двамата членове на еднополовите двойки за родители на детето.

Действията на държавното управление бяха разкритикувани от деятели на общността на ЛГБТК+.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР