Италианският дизайнер Пиерпаоло Лазарини е автор на редица странни на

...
Италианският дизайнер Пиерпаоло Лазарини е автор на редица странни на
Коментари Харесай

Италиански дизайнер кръстосва минало и бъдеще

Италианският дизайнер Пиерпаоло Лазарини е създател на редица странни на пръв взор концепти и последният му - за летящ автомобил, не е изключение от това предписание. Hover Coupè наподобява ужасно и показва изумително приятна примес от ретро жанр и футуристични технологии.

Става дума за план на летящ автомобил с име Hover Coupè, въодушевен от фантастичния модел от предишното Isotta Fraschini Tipo 8, образец за изключителна луксозност, предава Autopress. Той е олицетворение на мотото на дизайнерското студио Lazzarini - " Мисли за бъдещето, само че в никакъв случай не забравяй предишното! "

Концептът употребява класическия жанр на модела икона, превъплъщавайки го в летящ автомобил на бъдещето, като отстранява колелата и ги замества с мотори за хвърчене. Лазарини изяснява концепта си по този начин - " Запазвайки меките линии от 40-е години на предишния век, прибавяме 4 турбини, сходни на тези при самолетите, само че много по-малки на диаметър. "

Концептите на Лазарини наподобяват неосъществими през днешния ден, само че има и такива които са към този момент осъществени, като минияхтата Jet Capsule. Сред разработки на дизайнера в предишното са и планове от летящи " чинийки ", плаващи домове и летящи таксита, наречени Identified Flying Object (IFO).



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР