Италианският бивш министър-председател Силвио Берлускони, който е в болница заради

...
Италианският бивш министър-председател Силвио Берлускони, който е в болница заради
Коментари Харесай

Състоянието на Берлускони се подобрява

Италианският някогашен министър-председател Силвио Берлускони, който е в болница поради левкемия и белодробна зараза , се последователно усъвършенства, съобщи Агенция Франс Прес.

Лекуващите лекари показват " внимателен оптимизъм " за положението му.

Берлускони, милиардер и огромна фигура в италианската политика, е в интензивното поделение на миланската болница " Сан Рафаеле " от няколко дни.

" През последните 48 часа се следи прогресивно и устойчиво възстановяване на функционалностите на следените органи ", обявиха лекарите му.
Лечението дава " предстоящите резултати, което ни разрешава да изразим внимателен оптимизъм ".
Той остава в отделението за интензивни грижи, споделиха те.

Миналата седмица лекарите разкриха, че Берлускони се лекува от белодробна зараза и страда от хронична миеломоноцитна левкемия (ХМЛЛ) - необичаен тип рак на кръвта, засягащ най-вече възрастни хора.

Трикратният министър председател , който сега е сенатор и водач на крайнодясната партия " Форца Италия ", е с влошено здраве през последните години, което се показва в чести престои в болница. Той рядко се появява на публични места.

Последното му приемане в болница се случи единствено седмица откакто беше изписан след четиридневен престой.

Наричан " безсмъртния " поради дълголетието си в политиката , самоизградилият се медиен магнат провокира както бурно удивление, по този начин и пренебрежение от страна на италианците, защото многочислените му бизнес и политически триумфи са придружени от траяли десетилетия правосъдни борби.

Форца Италия е младши член на дясното съдружно държавно управление на министър-председателя Джорджия Мелони.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР